Студентите от Академик продължават да мачкат наред

Академик Пловдив премина границата от 100 отбелязани точки в коша на противников отбор. Студентите от Пловдив се наложиха убедително над  Национална спортна академия (НСА) с резултата 101:91 в мач игран вчера в София срещу НСА. Това бе и 4-та победа от 5 изиграни мача за възродения баскетболен отбор.

Отличително за тази среща бе бързото темпо, при което тя бе изиграна, доказателство, за което е и високата резултатност. Още от самото начало на мача и двата отбора дадоха на публиката ясно да разбере, че ще се борят със зъби и нокти за победата. В тази четвърт играта бе кош за кош, като накрая тя завърши с точка преднина за гостите от Пловдив. През първата част Михаил Танев НСА поддържаше малката разликата.

Втората част по-опитните баскетболисти от „Академик“ успяха да увеличат разликата в резултата до 9 точки, но с кош в последната секунда НСА успя да смъкне на 7, като отборите се оттеглиха на почивка при резултат 50:43 за гостите.

В третата четвърт пловдивчани отново вкараха с 3 точки повече и тя завърши при резултат 73:63 за гостите. Няколко минути преди края на срещата отборът на НСА смъкна резултата до 3 точки, но силите на домакините не стигнаха за пълен обрат. В крайна сметка след няколко успешно изпълнени наказателни удари и резултатни атаки гостите спечелиха срещата с резултат 101:91.

В този мач над всички бе Мартин Хорозов с 28 точки, 17 борби, 2 асистенции и 3 „чадъра“, което му утреди първо място по полезност за 5-я кръг в А група, с коефициент 44 пункта. Втори по резултатност в отбора на гостите бе Димитър Хорозов с 25 точки, а трети Илиян Ставрев с 22. Четвъртият играч преминал прага от 10 точки за Академик е Мартин Пенев с 18.

Пловдивчани са 2-ри във временното класиране в групата след отбора на „Берое“ – Стара Загора.

Следващата седмица отборът на „Академик“ Пловдив почива, а НСА е гост на „Академик“ Благоевград.

mediacafe.bg

За автора