За щастливите кокошки и политиците (анализ)

naidenov_kokoshki
Не знам с вас как е, но лично аз не спирам да се изумявам на нашите политици. Точно когато си помисля, че няма какво да ме изненада в този живот, предвид опитът, който имам зад гърба си и …хоп – някой мъдър държавник вземе, че ме изненада! Добре, че не е отзад, но да не изпадаме в несъстоятелност!

Думата ми е за кокошките и хората.
Едните, оказа се са официално щастливи от 1 юни. И това, естествено са пернатите приятели на българинът. „Спазихме срока по-рано и санкции от страна на ЕК няма да има” – това е спиращият дъха, щастлив коментар, а може би дори вик на министър Мирослав Найденов.
„Новината” придобива още по-голяма тежест и тържественост, предвид факта, че бе изречена в старопрестолната столица Велико Търново. Ето, че най-бедната държава в Европа – малка България е покрила изискванията на Европейската комисия за хуманно отглеждане на кокошките у нас и то ПРЕДСРОЧНО!
Щастието на Министър Найденов ми навява едни спомени от нашето минало, когато изпълнявахме едни петилетки за три години… Приемствеността в политиката е повече от очевадна! Но това не е всичко! Министър Найденов е горд от факта, че няма да има санкции за страната. Според него, хуманното отношение е важно за потребителите, за да могат те да се хранят с по-качествени меса и яйца. Нека обаче да помислим трезво върху темата. В крайна сметка, в конкретния случай Найденов не е виновен. Дори мисля, че радостта му от ощастливяването на българските кокошчици е напълно основателна.
Все пак трябва да отбележим, че страната ни, наред с други 12 държави от ЕС е била приканена от Европейската Комисия, забележете да се подчини на новите правила за хуманното отношение към кокошките носачки. В противен случай България е била изправена пред угрозата да си навлече гнева на политичетата от ЕС.
kokoshki
Аз наистина съм изумен, съжалявам, че се повтарям, но неразбирам, докога някакви кукли на конци от т.нар. „Обединена Европа” ще ни налагат някакви мерки, които граничат с абсолютното безумие.
Докога ще се грижим за бездомните кучета, за нещастните кокошки и за не знам още какви твари? Докога ще ни обясняват, как не трябва да ядем шкембе чорба, в утрините на най-тежкия махмурлук на българина? Махмурлук, причинен от „щастието”, че сме взели поредния заем, за да си платим тока, който „добричките” западни фирми ще ни спрат начаса, щом не сме се издължили! Заем, който не знаем ще успеем ли да върнем и кога?! Въпосът е риторичен…
Колко дълго можем да си затваряме очите пред истинския проблем – това, че българинът е беден?! Нещо повече – нашенецът е принуден с нокти и зъби, ежеминутно да оцелява на ръба на абсолютната мизерия и нищета, получавайки месечна заплата, която в някои от държавите на тези толкова „загрижени” за кокошките ни западни политици се печели за 2-3 дни.
Защо скапаните европолитици не ни заплашат със санкции, ако минималната заплата у нас не стане 800лева?!? И докато всички ние – обикновените българи, както и нашите политици си стоим кротко и си мрънкаме (а може би вече не мрънкаме!), целият този кучеко-кокоши и т.н. фарс ще продължава. И нашите кокошки ще бъдат щастливи, а хората…..кучета ги яли!
kuchevo_choveka

mediacafe.bg
– Димо Димчев

За автора