Националният проект „Аз съм българка!” с премиера в Пловдив

Премиерното III-то издание на Националния проект „Аз съм българка!” ще представи фотоизложба и документален филм в Балабанова къща на 11 май от 18 часа.

Събитието е част от тържествата, посветени на 170 години от първото честване в Пловдив на делото на Светите братя Кирил и Методий. Откриването на изложбата ще бъде съпътствано от изпълнения на музикалния гост – Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева” при ЦПЛР ОДК – Пловдив.

Авторът е фотографът Радослав Първанов, който съставя всеобхватната картина на България чрез образи на съвременни българки, посветили се на приемствеността в опазване на духовното и културно наследство.

“ Създаденото партньорство се надгради и сме радостни, че премиерата за България на най-новото, III-то издание, е в Пловдив и то на 11-ти май. Българската жена е била най-силният крепител на вярата и духовността, възпитавайки поколенията в дух на просвещение и грамотност, затова гостуването на проекта „Аз съм българка!” отправя много послания към зрителите.” споделят домакините от ОИ „Старинен Пловдив”.

За автора

Вашият коментар