Започват Международните фотографски срещи в Пловдив


Тази вечер от 18:00 часа на Лапидариума в Старинен Пловдив ще бъдат открити Международните фотографски срещи 2020 „Пейзаж“, които ще могат да бъдат посетени в периода 16-31 октомври в емблематични за града места.

Международни фотографски срещи е най-продължителният през годините фестивал за артистична фотография в България.

Тази година събитието има за цел да анализира  различни  гледни точки в сферата на пейзажа. В това издание артисти, фотографи и куратори  са  поканени да изследват темата на пейзажа в неговите многобройни прочити като изразни форми: документ, репортаж, постановъчен, концепт.

Изложбите, ситуирани в най-красивата част на града – Стария Пловдив и в галерия “Капана” и “Gallery Cu29”, ще покажат фотографско творчество в най-широкия смисъл на термина, като изразно средство и начин на интерпретиране от български и чуждестранни автори. Организаторите искат отново да насърчат фотографи и публика със срещи и дискусии,  както и с други предизвикателства като уъркшоп, презентации и фотографски маршрути.

Фестивалът застъпва основните си ценности като откриването и популяризирането на новите таланти; общ и безплатен достъп до специално подбрани изложби на съвременна европейска фотография; създаване на социална и приятелска атмосфера за посетителите по време на техните срещи с изкуството на фотографията.

Фондация “Пловдивско фотографско средище” е нестопанска институция за популяризиране на фотографията, стартирала през 1992 г. „Международни фотографски срещи” като свой главен годишен проект. Арт директор и куратор от създаването на фондацията е доц. д-р Никола Лаутлиев.

Вашият коментар