Блуба Лу в Пловдив

Блуба Лу ще свирят в Пловдив на 11-ти август в „Конюшните на царя“. Групата, чийто състав е неопределим, а всеки концерт – непредсказуем, пристига в Пловдив по покана на реконструираната артсцена в стария град! Най-вероятно е да бъде изпълнен уникалния пърформанс от звук, осветление и визия, с който Блубите представиха последния си двоен албум „Квадротопия“ по-рано тази година в София.

Ето само малка част от коментарите на публика и преса за този концерт:

„Всяка песен е вселена, предизвикваща мощни визуални представи, подобно на музиката на Cinematic Orchestra, Tricky, Massive Attack или Archive, с които на запад често (и заслужено) сравняват бандата“.

„При цялата реалност в държавата и на музикалната сцена у нас да правиш такова нещо е истинска утопия и Блуба Лу спокойно могат да бъдат наричани Блуба ЛуДИ!

„Убийствени визии, вече любимите (от постоянно слушане в Интернет) парчета в нови варианти, напълно сгазващо лайф изпълнение.“

Блуба Лу не са свирили пред пловдивската аудитория от далечната 2005-та. Оттогава групата издаде 3 албума, всеки от които сам по себе си е отделна история. „World Melancholy“ – голям проект за група, симфоничен оркестър, глас (Андрония от Насекомикс) и радио през 2007-ма, „Groove Euroope“ – музикално ню-джаз пътешествие из европейските столици през 2008-ма,  и накрая последния двоен албум „Квадротопия“, известен с квадрофоничната концертна предистория и последвалите смазващи ремикси от миналата година до днес. Димитър Паскалев и Константин Кацарски, ядрото на проекта пристигат с две певици, за които трябва да се говори и пише много.

Според Блуба Лу, Найма и Сихая са големите надежди за българската сцена. Не случайно техните изпълнения на парчета от Квадротопия плъзнаха по радиостанциите в Англия и Германия. В момента различни композиции от албума се ротират в 12 германски радиостанции, както и в английските BBC1, BBC2, BBC6 и BFBS. Имено Квадротопия е албумът, който ще представят Блуба Лу на 11-ти. Но как ?

Не бързайте с отговора! Новият албум на Блуба Лу може да бъде закупен директно от сайта на групата www.blubalu.net

mediacafe.bg

За автора