Часът на Земята – Останете на тъмно на 26.03 от 20:30 часа

Бар Емона се включва в инициативата на WWF ЧАС НА ЗЕМЯТА. От 20.30 до 21.30 часа всички гости ще се насладят на приятната музика в изпълнение на Тони Караатанасов (акустична китара). Идеята на заведението е много добра и в часа, когато няма да има светлина, хората ще се насладят на спокойната атмосфера на акустичната китара на известния музикант. 

През годините в инициативата са се включили милиони домакинства, а световни забележителности като мостът Голдън гейт, римският Колизеум, часовникът Биг Бен в Лондон, статуята на Исус Христос в Рио де Женейро, пирамидите в Гиза и др. спряха да светят за един час в знак на съпричастност.

През 2008 г. в инициативата участваха 50 милиона души, а през 2009 г. повече от 4000 града в 88 държави изразиха чрез нея подкрепата си за опазването на планетата.

Досега 40 български града се включиха в „Часът на Земята“, като изключиха за един час фасадното осветление на общински сгради, паметници, храмове, централни площади и други популярни места.

През миналата година повече от един милиард души в над 1000 града в света изразиха становище, че е крайно време за сериозни действия срещу глобалното затопляне.

 

Останете на тъмно!

Едно просто действие.

Едно огромно послание. Кампанията, организирана от международната природозащитна организация WWF има за цел да повиши интереса и ангажираността към промените в климата.

 


mediacafe.bg

За автора