Дева Премал и Митен пяха пред 2000 свои фенове в Пловдив (снимки)

Музикантите се помолиха за Пловдив, за да успокоят Земята срещу трусове и бедствия

devapremal_miten_plovdibv

Предполагаме, че много малка част от вас са присъствали на подобно събитие, което започва и свършва по такъв странен за музикални събития начин – без ръкопляскания и скандирания, естевено по желание на музикантите. Почти 2 000 души обаче не се сдържаха и по време на концерта на Дева Премал и Митен бурно аплодиха и пяха с двамата световно известни музиканти.

„Мир и Любов за всички“, каза Дева на първата си поява в Пловдив в палата номер 2 на панаира. „Нека в този ден да изпълним една мантра за земята и да се опитаме да я успокоим“, допълни интересната германка/
Музиката й е изпълнена с много енергия и любов. Идва от древния санскрит, а отделните й части се казват мантри. Има мантри за всичко, както за 7-те природни явления така и за хората и тяхната енергия. Йога-легендите изпяха десетки мантри, за благоденствие, любов, здраве, късмет и мир. В хит на вечерта се превърна мантра за любов, изпълнена в блус вариант, която вдигна на крака иначе спокойната и предимно медитираща публика.
Дева и Митен ни пренесоха и в Бразилия, като изпълниха португалска мантра за бразилските дъждовни гори. Техният колега Манос пък раказа, че един от иснтрументите му, на който свири му е подарен от индианско племе и събира духовете, затова и музиката, която излиза от него има специално послание до всички и е свещенна.

buda_plovdiv
„Всяка песен трябва да завършва в тишина без аплодисменти, за да може всички ние тук, да усетим и приемем в нас благословията на мантрите“, заяви Дева и пожела от гостите в залата да не пляскат след края на концерта.
Концертът на легендарните за йога-обществото музиканти Дева Премал и Митен бе първи на Балканаския полуостров, а двамата споделиха, че са очаровани от града и древната му история и желаят следващата година да се завърнат отново. Целият ден те са прекарали на Античния театър и в гласа им личеше тъгата, че няма да пеят на това уникално за страната ни място.
В продължение на 3 часа и половина публиката, сред която имаше и много чужденци, медитира под мистичните звуци. Такива събития само помагат на града ни да покаже уникалността си и да привлече повече туристи от цял свят. Затова искаме да изкажем огромната си радост от добре свършената работа на „Лайнс клуб-130“. Събраните средства ще отидат за благотоворителност за деца със специални таланти.

СНИМКИ от събитието вижте в сайта за нощен живот на Пловдив тук!


devapremal_plovdiv8


Дева Премал и Митен


Дева е родена през 1970 година в Нюрнберг, Германия. Известна е с медитативната духовна музика на древните санскритски мантри със съвременни настройки.

Дева среща партньора в живота си Митен в Ошо, Индия през 1990 година и оттогава заедно са неразделни. Те предлагат концерти, рецитали и семинари по целия свят. Дева & Miten имат отчети за продажбите на над 900 000 албума. Дева и Митен пеят на Далай Лама по време на конференция на 2002 година в Мюнхен, Германия. Тяхна мантра е записана в тибетски манастир Gyuto.

mediacafe.bg

За автора