Днес се открива шестия София Филм Фест в Пловдив

Тази вечер е официалното откриване на София филм фест в Пловдив. Това е шестото издание на фестивала, от както той стъпи в Пловдив преди години. Старт ще даде българската лента “Лора от сутрин до вечер” в 18:30 с участието на станалата популярна изпълнителка Миленита. Специално за откриването от София ще пристигне режисьорът Димитър Коцев – Шошо, а водещ отново ще бъде Иво Дионисиев. По-късно, в 20:45 зрителите ще имат възможност да гледат ко-продукцията на Франция, Италия, Русия и Белгия “Концертът”.

Както всяко свое издание, и в това София Филм Фест ни дава възможност да се докоснем до едно необичайно кино, да видим филми, на които няма как да попаднем в традиционните киносалони. Всяка вечер до 20 март в Лъки синема ще има интересни филми от източноевропейското, скандинавското, руското, западноевропейското, латиноамериканското и американското кино. Сред по-интересните заглавия са “Бютифул” с участието на любимецът на латинска америка Хавиер Бардем – взел куп награди на различни фестивали, сред които награда за най-добър главен актьор от фестивала в Кан, номинация за “Златен глобус” за най-добър чуждоезичен филм и номинации за Оскар за най-добър актьор и за най-добър чуждоезичен филм; “127 часа” – с шест номинации за “Оскар”, разказващ истинската история за катерач, заклещен между скали в пуст район в САЩ, и още много други заглавия от цял свят, нито едно от които не е за подценяване.
Всеки ще може да гласува за своя любим филм, като накрая ще бъде връчена наградата “Златната ябълка”. Организаторите подготвят и друга игра с награди – “Снимай и спечели с Jameson” – всеки, снимал се на звездната стена в Лъки синема и качил снимката си във фейсбук страницата на кинофорума, може да спечели подаръци от Jameson, пропуск за безплатно посещение на СФФ догодина, както и вечер консумация и среща със Стефан Вълдобрев в клуб “Алкохол”.


Mediacafe.bg
ще следи фестивала за Вас и кани всички любители на качественото кино всяка вечер от 18:30 или 20:45 в кино Лъки синема. Пълна програма на кинофорума можете да видите от официалната страница!

mediacafe.bg

За автора