Днес стартира филмовия фестивал на Пловдив

„7 ДНИ В ХАВАНА“ И ШЕДЬОВЪРА „АННА КАРЕНИНА“

 

На 29 юни официално можем да кажем, че е време за дълги летни вечери пред големия екран на лятно кино „Орфей“. Начало на 15-тото издание на Филмови нощи във Филипополис дава една необикновена разходка из кубинската столица. 7 ДНИ В ХАВАНА от 21:10 часа е мозайка от 7 истории на 7 различни режисьора, които улавят многото пластове от живота на кубинската столица – от запустелите 4-звездни хотели до вехтите жилища, събрали нищетата на острова – много бира, ром, момичета, мръсни нощни клубове и спиращи дъха гледки на плажовете и океана.

Песните и екранните изпълнения на талантливите местни музиканти създават прекрасния музикален фон на този приятен и запомнящ се филм-преживяване за екзотична Хавана.

 

От 23:30 часа можете да гледате една нова и оригинална версия на вечната класика на Толстой – „Анна Каренина“. Третият съвместен проект на номинираната за награда „Оскар“ Кийра Найтли и известният режисьор Джо Райт върви по следите на хитовете „Гордост и предразсъдъци“ и „Изкупление“.
Предизвикателната нова версия на най-великата любовна история е адаптирана от носителя на награда „Оскар“ Том Стопард („Влюбеният Шекспир“).
Историята е вълнуващо свидетелство за силата на любовта, която завладява човешкото сърце. Един филм, който не можете да си позволите да не гледате.
Цялата програма на филмовия фестивал може да видите тук!
mediacafe.bg

За автора