Изложба на Велизар Димчев в U P.A.R.K (снимки)

На 8-ми март в галерия U P.A.R.K в Пловдив се откри изложба на визуалният артист Велизар Димчев. Авторът представя творби създадени през последните две години. В изложбата може да видите двете основни линии на развитие на автора. Едната е свързана с Франки измислен герой и централен персонаж в обектите и паната в изложбата. Другата концепция която развива художникът е серия от живописни портрети на популярни личности.
Franky е измислен герой със черно-бяла и геометризирана минималистична визия, илюстрираща падението, стреса, капана, платката и глобалната схема, в която, иначе уникалният индивид, е натикан на сила от житейското стечение на обстоятелствата или от собствената си глупост. Проектът вижда съвременния човек като заложник на собствените си стремежи, попадащ в редица социални клопки, които крие съвременният живот (отчуждението, безмисленото пазаруване, рутинният работен ден). Стъпвайки на базата на този герой, авторът има свободата чрез различните медии да коментира и поставя на вниманието на публиката сериозни житейски прблеми, често пъти по един ироничен начин.
Втората посока на работа е свързана с живописни портрети на популярни или измислени личности. В тези портрети отново Велизар Димчев се вълнува от социални и психологически деформации в душата на съвременния човек, изразени с ясна и почти гротескна мутация на физиономиите. „Опитвам се да нарисувам по категоричен начин вътрешно емоционални състояния на духа, а не плашещи или визуално отблъскващи лица.”
Изложбата продължава до края на месец март в галерия U P.A.R.K в Пловдив на ул.Отец Паисий 24.
Велизар Димчев (Пловдив). Роден е 1983 година в Пловдив. Дипломира се в Националната Художествена академия специалност “Живопис” през 2007 година в класа на проф. Андрей Даниел.

mediacafe.bg

За автора