Какво може да гледате на Филмови нощи във Филипополис на 21.07


Най-изтощителната роля за Натали Портман,
донесла й „Оскар”, ще видите от 21:15. „Имаше няколко дни, в които си мислех, че ще умра,” споделя крехката актриса за снимките на „Черен лебед”. Във филма тя се превъплъщава в образа на балерината Нина Сайерс, обсебена от маниакален перфекционизъм и погубваща амбиция. Шансът й най-сетне да попадне в светлините на прожекторите идва с предложението за главната роля в балета Лебедово езеро. Нина трябва да влезе в образа както на добрия Бял лебед, така и на злия Черен лебед, за което трябва да потърси вдъхновение в тъмните кътчета на съзнанието си и да прекрачи някои ужасяващи граници, от които няма връщане.


САЩ, 2010, 107′
Режисьор: Дарън Аронофски
С:
Натали Портман, Мила Кунис, Уинона Райдър, Венсан Касел, Барбара Херши


500 години след Колумб,
отново пръчки и камъни се конфронтират с високо-технологичните оръжия на модерния свят в „Дори дъжда” от 23:15 часа. Този път битката е не за злато, а за най-простичкия природен ресурс – водата. Себастиан и Коста решават да заснемат в Боливия своя филм, посветен на Христофор Колумб и откриването на Америка. По същото време местното индианско население въстава срещу приватизирането на водното хранилище на град Кочабамаба и с напредването на снимачния процес екипът става свидетел на това как насилието се засилва и прераства в Боливийската водна война.


Франция / Испания / Мексико, 2010, 103′ 
Режисьор: Исар Болейн 
С:
Гаел Гарсия Бернал, Луис Тосар, Кара Елеялде, Винсенте Ромеро, Раул Аревало


Организаторите на „Филмови нощи във Филипополис” напомнят, че при внезапен летен дъжд билетите могат да се използват за прожекция по избор през следващите дни. Предварителна продажба на билети за хитовите заглавия се извършва на касата на кино „Орфей”.

mediacafe.bg

За автора