Киномания в Пловдив от 11 до 20 ноември

 

Световното кино идва в Пловдив, но този път не чрез звездите на Холивуд, които се снимаха на пловдивското летище. „Лъки Синема” отваря врати специално за Киномания от 11-ти до 20-ти ноември за шести път. През 10 -те дни ще бъдат реализирани 28 прожекции – всяка вечер от 18.30 и от 20.45ч., събота и неделя и от и 16.15ч. В двата киноуикенда от 11.00 и от 13.00 часа безплатно ще бъдат показани игрални и анимационни детски филми.

Световната кинопанорама Киномания е едно от най-значимите и популярни филмови събития в България. От 2006г пловдивските ценители на седмото изкуство имат привилегията да гледат най-новото, най-интересното и най-коментираното в световното кино. И през тази година КИНОМАНИЯ няма да изневери на традицията да предлага ексклузивни премиери и фестивални хитове. Зрителите ще могат да гледат последните филми на Педро Алмодовар, Никита Михалков и Ларс Фон Триър, както и най-новите ленти с участието на звезди като: Робърт де Ниро, Моника Белучи, Антонио Бандерас, Кейт Бланшет, Алфред Молина, Микеле Плачидо, Юън Макгрегър и други.

 

Програмата на Киномания е разпределена в няколко рубрики. В най-голямата „Фестивал на фестивалите” попадат хитови заглавия и най-новите продукции на именити режисьори.

 

С интерес пловдивските зрители очакват новата лента на Никита Михалков с участието на Олег Меншиков, Надежда Михалкова и Сергей Маковецки – „Изпепелени от слънцето 3: Цитаделата”.
В афиша е включен и последният филм на още един изключителен режисьор – Педро Алмодовар. Заглавието „Кожата, в която живея” е с участието на Антонио Бандерас.
Ще бъде показан и немският „Гьоте” с Александър Фелинг. Блестяща операторска работа, разкошни костюми и декори и история за злочеста любов – това са точните съставки, от които е забъркана филмовата биография, проследяваща ранните години на гениалния писател.
Един от хитовете в програмата е британското предложение “Винаги в същия ден”. Лентата с Ан Хатауей и Джим Стърджис е смешна, очарователена и затрогваща история по бестселъра на Дейвид Никълс. Интригуваща история, развиваща се в края на династията Цин разказва и китайското предложение „Истинска легенда” – включено в рубриката Фестивал на фестивалите.

„Меланхолия”
на Ларс Фон Триер също е един от хитовите филми, които ще могат да бъдат видени в кино Лъки синема от 11ти до 20ти ноември. Датският провокатор Ларс фон Триер този път ни повежда през една апокалиптична фантазия, в която се сблъскват две сестри и две планети. За ролята си във филма Кирстен Дънст спечели награда в Кан’11 за най-добра актриса.

 

Тази година Киномания в Пловдив ще зарадва и най-малките любители на седмото изкуство и техните родители. И в двата киноуикенда в „Лъки синема” от 11.00 и от 13.00 часа ще има безплатни прожекции на обичани детски игрални и анимационни филми
Киномания се организира с подкрепата на Община Пловдив, Медийни партньори са БГ Радио, Радио Сити, Радио1 Рок, Радио Пловдив, вестник Марица, Програмата Пловдив Инфо, сайтовете marica.bg, podtepeto.com, mediacafe.bg

mediacafe.bg

За автора