Комедията „Горката Франция“ днес на сцената на кино „Орфей“


„Филмови нощи във Филипополис”
обяви за www.mediacafe.bg
, че тази вечер ще направи път на българския театър. Организаторите свалят за една вечер от екрана киното, за да посрещнат на своята сцена, на живо, любими български актьори с комедията „Горката Франция”. Остроумен текст, много смях и познати лица от телевизионния екран е формулата на успеха, с която пиесата привлича многобройната публика от афиша на Народния театър. Обратен син и невярна съпруга докарват до умопомрачение беден бояджия с ужасяващи обрати на съдбата, които не могат да бъдат понесени с лекота дори в разкрепостена Франция.


Безумната въртележка
забърква сексимволът Фахрадин Фахрадинов от „Забранена любов”, Александър Кадиев – Пацо от „Стъклен дом”, лудетината Катето Евро и кандидатът за президент Сашо Дойнов в разказ за сблъсъка на поколенията, сексуалната ориентация, ценностите, идеалите и любовта в различните й форми и проявления. „Горката Франция” е довечера на открита сцена от 21 часа под режисурата на Богдан Петканин.

Какво – комедиен спектакъл „Горката Франция

Начален час: 21:00

Билети – на касата пред Община Пловдив

Актьори: Катето Евро,

Фахрадин Фахрадинов,

Александър Кадиев – Пацо,

Сашо Дойнов

Режиьор:

Богдан Петканин

 

Обявената прожекция-изненада в последния ден на „Филмови нощи във Филипополис” ще бъде на филма „Дървото на живота” с Брад Пит и Шон Пен с наградата от Кан 2011, вместо плануваната комедия на Уди Алън „ Полунощ в Париж”. Пристигането на лентата в България се отлага за късна есен.

mediacafe.bg

За автора