Mediacafe представя Collapso
Защо напоследък, когато някой каже, че отива на концерт мнозинството свързва  мероприятието с  „Пайнер”? Какво стана с пловдивската рок сцена? Останало е сякаш само заглушеното ехо на 50 000 гърла, крещящи името на Metallica от 1999 година. Обидно малко хора посещават концерти на български банди, а броят на тези, които не са чували изобщо за тях е огромен. Да, но тях ги има и забиват страхотно из клубовете! Това е мнение на човек, който при първа възможност ще отдели някаква скромна сума, за да се купонясва на живата музика.
За всички тези, които обичат алтернативната музика,рок,метал и всичко „по-тежко”,за тези, които искат да разнообразят един свой ден, отивайки на концерт искам да започна едно представяне на няколко български банди с надеждата, че на следващото музикално събитие ще видя пукащ се по шевовете клуб от хора, дошли да се забавляват на максимум!

Представяме ви Collapsoот Пловдив:
Димитър – Гущера (вокали)

Крум – (китари)

Ицо – Ръждата (китари)

Радо – (бас)

Рад – (барабани)

Бандата съществува от 2007 година, като преди това част от момчетата са участвали в други проекти като „Knappи не безизвестните за по-старите фенове „AciDust”.Гущера Ръждата и Крум са учили заедно и споделят музикални интереси още от тогава, за да стигнем до 2007 когато вече в пълен състав те се насочват към New Wave of American Heavy Metal (NWOAHM)/Metalcore/Emo стила.Естествено в тази насока ще посочим техните любимци и кумири, които са икони за споменатия стил : 36 Crazyfists, Bullet for My Valentine, Killswitch Engage и разбира се старите познайници като Machine Head и Pantera..Най – бележит момент в историята на бандата е през 2008, когато те участват в конкурса Battle of the bands и журито им определя второ място, но грабват най-важното, а именно наградата на публиката!Момчетата работят и върху своя дебютен албум, който очакваме през есента на 2010 година.
За повече интересни неща около Collapso ще ни запознае фронтменът на групата – Гущера:

Къде и как се забавлявате с бандата?

С бандата сме в една компания и често излизаме заедно, ходим на вили и полянки, а от заведенията „Петното” и „No sense

Какво ви доставя най-голямо удоволствие като банда?

  • Обичаме да пътуваме из други градове,да свирим с други банди и да се запознаваме с нови хора – какво по-хубаво от това? Разбира се и Afterpartyтата в Пловдив. Когато имаме концерт е страхотно чувство да видиш приятели и познати, дощли да те чуят! Лично аз много се кефя, когато видя,че някой от публиката знае текстовете и пее с мен.

Каква според теб разликата между сцената преди и сега, все пак си в бранша повече от 10 години?

  • Най-голямата и значителна промяна е, че сега има много групи, които може да намериш с няколко кликвания в интернет – преди не беше така и музика се намираше трудно, до нас достигаха само най-известните банди.Сега критерия на публиката е доста по-завишен ; модните течения в музиката оказват много по-голямо влияние,но въпреки това стилът, който свирим си остава в ундърграунда.

Какво е нужно за да се върнат хората по концерти?

  • Ами първо има нужда от нови клубове, където да има подходяши условия за такова събитие, освен това състоянието на наличните не е много добро в някои случаи.Друг фактор е закона, който не позволяма на непълнолетните да са навън по времето, в което има концерти и партита

И последно кога и къде можем да ви видим скоро на участие?

Сега на 10 Юли имаме концерт в София в клуб „The Boxзаедно с други две банди – Seven Ate Nine и Throat Fisting.
Това бяха на кратко Collapso – пичовете определено знаят как да правят музика,но тя е безсмислена ако няма пред кой да бъде поднесена и ако няма кой да я чуе дори в интернет.Затова предлагам да чуете тяхното парче The Very Last Goodbye – изключително качествен метъл с марка Collapso. Нека феновете на по-тежката музка се събудят и следят изявите на родните ни изпълнителни – нека не казваме на рок сцената нашето последно сбогом!

mediacafe.bg

За автора