Музикалният космос на MIR

MirScannerHiRes

Club Lebowski, Dingo Music и арт клуб Найлона представят космическата машина за експериментална електроника и помитащ industrial от Швейцария – MIR

MIR са отново в България по покана на клуб Lebowski и Dingo Music като част от европейското им турне.

С нов набор композиции в типичния си безкомпромисен стил швейцарците са решени да затвърдят впечатленията от предишното си гостуване и да спечелят още верни фенове.

По подобие на космически кораб на път за безкрая швейцарското трио предлага неописуемо с думи звуково пътешествие. Абсолютната свобода на музикално изразяване, съчетана с тежката артилерия на аналоговия сет от мугове, усилватели, барабани и варели дава умопомрачителен ефект. От друга страна MIR са едно класическо рокендрол трио, което обаче използва неконвенционален изказ. Нещо, което трябва да се види и чуе, за да се повярва.

DSC01033_SW

MIR се раждат през 2005 година от взаимодействието между трима млади артисти, които експериментират с музикални стилове извън утвърдената поп форма. След натрупан опит в експерименталните жанрове и много проби MIR достигат до класическият line up на джаз-рок трио, което използва бас/китара, орган/синтезатор и барабани. Продължителността на парчетата понякога е 10 минутен цикъл от повличащ ритъм, върху който градира футуристична звукова вълна и тежки рифове. Богатият набор от ефекти и разнообразното тоноизвличане превръщат композициите по-скоро в жива електроника и водят слушателя до пълен екстаз.

Повлияни от германския жанр «Kosmische Musik», MIR Ви съветват да слушате тяхната музика силно и най-добре на концерт. Шоуто е на 22 май, събота, клуб Найлона от 21 часа. Цената на билета е 5 лева.

Линкове: www.clublebowski.com www.myspace.com/mirmusic

 

За автора