Носител на Оскар на Киномания в сряда

Сряда е ден за Оскари. Днес Киномания представя „Угощението на Бабет” от 18:30 часа. Носителят на Оскар за чужоезичен филм е превъзходна адаптация на забавния разказ на Исак Динесен. В отдалечена религиозна общност на датското крайбрежие пристига Бабет – прочут-майстор готвач.

Тя успява да се примоли на двете дъщери на възрастния пастор да работи в тяхната кухня срещу нищожно заплащане. След смъртта на пастора, двете сестри решават да организират пиршество по случай 100 години от рождението му. Бабет е тази, която приготвя храната, слагайки щипка от своята магия и превръщайки го в истинско вълшебство за богоязливите селяни.

 

 

Ако сте пропуснали вчера, днес от 20:45 часа отново имате възможността да гледате новия шедьовър на Педро Алмодовар – „Кожата, в която живея”. Посрещнат с аплодисменти в Кан, осемнадесетият филм на испанският режисьор е създаден по романа „Тарантула” на Тиери Жонке. Главната роля на известен хирург е поверена на Антонио Бандерас. След загубата на съпругата и дъщеря си, Д-р Ледгард се отдава на извратената си мания – генната терапия. В изолираната си къща, той създава специален вид синтетична кожа с животински гени. Опитно зайче е мистериозната и красива Вера (Елена Аная) – ключът за трагичното минало на известният хирург.
mediacafe.bg

 

За автора