Оскаровите филми „В един по-добър свят” и „127 часа”


Програмата на фестивала в Пловдив започва днес от 17.00 часа с „OK Shorts – Втори дубъл”, късометражни филми от програмата на Фондация Роберт Бош и носителя на наградата Sarajevo City of Film Operation Kino Award. Носителят на Оскар за най-добър чуждоезичен филм – „В един по-добър свят” ще има прожекия тази вечер на София Филм Фест в Пловдив от 18.30 часа в кино „Лъки синема”. Режисьор е едно от най-талантливите имена сред датските режисьори днес – Сузане Биер.„В един по-добър свят”
разглежда ограниченията, на които се натъкваме, когато се опитваме да контролираме личния си живот и обществото, в което живеем. Филмът си задава въпроса, дали „развитата” западна култура е правилният модел за един по-добър свят, или под повърхността ù се крият безпорядък и беззаконие. Имунизирани ли сме срещу хаоса, или живеем в блажено неведение на ръба на анархията?От режисьора на „Беднякът милионер” Дани Бойл идва следващото кинопредложение от София Филм Фест в Пловдив за тази вечер.Прожекцията от 20.45 часа е на „127 часа”
– филмът, който имаше 6 номинации за Оскар тази година. Направен по действителен случай, филмът разказва за катерача Арон Ралстън, който попада в капан, след като докато се катери в отдалечен каньон в Юта, скала се откъсва и пада върху него. Със счупена ръка Арон трябва да изкатери 20 метрова скала за да спаси живота си. Това е филм акцентиращ върху волята за живот и на какво са способни хората със силен дух поставени в екстремни ситуации. Порадия големия интерес на пловдивските киномани към хитът с участието на Хавиер Бардем „Бютифул”, организаторите предвидиха извънредна прожекция на 21.03  /понеделник/ от 18.30 часа.


mediacafe.bg

За автора