Остават само 2 дни до началото на Spirit


Черноморският град е готов да посрещне хилядите фенове на фестивала
До старта на 4-то издание на фестивала SPIRIT of Burgas остават две денонощия. На Централният плаж в Бургас с трескави темпове се издига фестивалното градче. Най-голямото съоръжение – основната сцена, където ще са и гиговете на големите имена от световната сцена, е с височина 17 метра и 37 м дължина, с 220kw звук и осветление. Организаторите на събитието не се притесняват от лошо време, което да попречи на провеждането му.


SPIRIT of Burgas
се прави съвсем целенасочено винаги в средата на август. Бургас е един от българските градове с най-много слънчеви дни в годината, а най-малко валежи и бури през последните 100 години са регистрирани именно през периода 12-18 август. Тази година билети на място ще се продават на двойно повече каси. Чуждестранни фенове се очакват главно от Англия и Русия. Хора в инвалидни колички ще бъдат допускани на SPIRIT of Burgas без билет. Във фестивалната зона за тях ще бъде отделена специална платформа с директен изглед към основната сцена. Медицински пункт ще бъде на разположение на посетителите на фестивалния къмпинг 24 часа в денонощието. Допълнителни медицински екипи ще са в готовност да реагират при нужда – от 18.00 до 06.00 ч.
В готовност ще бъде и бургаската Бърза помощ. Улиците „Цар Симеон” и „Зора” ще бъдат освободени от автомобили за по-лесното преминаване на противопожарни коли и спешна помощ. Полицаи от различни звена ще охраняват събитието, подкрепени от 3 частни охранителни фирми, пожарни коли, гранични полицаи и екипи на Гражданска защита. Общият брой охранители е 148, като 33 ще са на разположение и през деня. Служителите на охраната ще бъдат разпределени по отделни постове на територията на фестивала и извън нея. Както всяка година, къпането в морето по време на фестивала е абсолютно забранено.
Екипи на Гражданска защита, водноспасителната служба и водолазен екип ще следят с лодка за сигурността и здравето на присъстващите. Осем спасители ще са дежурни от 20.00 до 6.00ч. и трима на територията на къмпинга от 6 до 16 часа. За нуждите на пристигащите с автомобили се подготвят зони за паркиране по цялата улица „Булаир”. Лицата под 18 години ще бъдат допускани само с придружител. За тази цел трябва да се попълни специална декларация, публикувана в сайта на фестивала. Декларации ще бъдат раздавани и на място. Пропускането в зоната на фестивала започва от 18:00 ч. във всеки един от фестивалните дни.
Във връзка с безпроблемното протичане и комфорта на всички посетители на фестивала, „Каменица” АД, която партнира на Spirit of Burgas чрез марката Beck’s, напомня, че продажбата на бира на лица под 18 годишна възраст е забранена.


БИЛЕТИ ЗА ФЕСТИВАЛА:

Препродажба – в мрежата на Eventim.bg

1-дневен билет: 50лв.

3-дневен билет: 120лв.

На входа в дните на фестивала:

1-дневен билет: 60лв.

3-дневен билет: 140лв.

 


mediacafe.bg – партньор на Spirit of Burgas 2011

За автора