Пропадна моноспектакъла на Татяна Лолова „Дуенде“ на 16.07


Спектакълът

„Дуенде“,
който трябваше да се играе на 16.07 (събота) от 21:00 часа пропадна, научи днес mediacafe.bg. Организаторите на „Филмови нощи във Филипополис“ са се погрижили вечерта за ценителите на българската театрална и кино сцена да не остане празна и ще включат в програмата си нашумелия филм режисьора Илиян Джевелеков „Love.net“.


В моноспектакъла „Дуенде“
– постановка на Съни Сънински по текстове на Лорка и на музиковедката Румяна Апостолова, комедийната фурия е във вихъра си като оперна певица. В зенита на творческия си път героинята прави равносметка, в която се преплитат смешното и тъжното.  Зад всекидневните житейски случки, които разказва актрисата, стои големият въпрос за цената, която плаща творецът в усилията си да достигне до мига на съвършенство, което Лорка определя като дуенде.  „Дуенде е състояние на духа, при което тореадорът побеждава много по-силния физически бик. Въпрос не на умение, а на кръв“, патетично обяснява неуморимата Лолова.

Днес (неделя) от 21:15 – „Tilt“

Виктор Чучков – син разказва историята на група приятели, които мечтаят да направят бар с флипър игри и билярд. Филмът смело смесва VHS касетки с немско порно, скейтъри пред паметника на Съветската армия, младежки трепети, милиционери, мутри, лютеница, едно пътуване до ФРГ и обратно. Интригата се заплита когато Сташ среща Беки. Една любов от пръв поглед, чиято опасна авантюристична тръпка поставя героите в TILT в пълен блокаж от 21:15 часа.
{youtube}gr2_Ad8Vp7E{/youtube}

От 23:30 “

Средиземноморска диета“

Средиземноморска диета от смях предлага режисьорът Хоакин Ористрел от 23:30 часа на любителите на темпераментните испански комедии. Главната героиня, София, е израснала между печките и масите в ресторантчето на своите родители, където и се влюбва – в двама мъже едновременно. С тях тя ще стигне до такова професионално и любовно споразумение, че ще предизвика революция в света на готварското изкуство.   Уникален анимационен ремикс на популярна руска класика в „Три сестри и Андрей” представя Jameson  със селекцията от отличени късометражни филми . Режисьори са  Борис Десподов и Андрей Паунов. Вижте цялата програма на Филмови нощи във Филипополис!

Вижте цялата програма на

„Филмови нощи във Филипополис“!

mediacafe.bg

За автора