Софи Маринова представя България в Баку на Евровизия (видео)

Такааа… И тазгодишната българска Евровизия дойде неусетно и си замина с гръм и трясък, като остави след себе си много противоречиви мнения и полови изказвания. Ще попитате защо ли? Защото конкурсът беше спечелен от перлата в ромската музика Софи Маринова. Тя, заедно с бившата си колежка Деси Слава стигнаха до финал като фаворитки на журито и публиката.
Софи Маринова и нейната песен „Любов Без Граници“ (Love Unlimited) ще представят страната ни през месец май в столицата на Азербайджан – Баку. Оказа се, че всъщност певицата не е добра само в изпълняването на поп-фолк ритми, а и в запомнящото се представяне на поп музика с различно звучене. Текстът на песента е на български, но само куплетите. А пък припевите са наситени с изрази на доста езици включително и цигански.
Тази година нямаше излишни драми с фалшиви предплатени сим-карти, въпреки, че Софи успя да се пошегува в типичен нейн стил и за това. Нямаше и обвинения в плагиатство, както помним от минали години с една известна вече несъществуваща бг група. И така нататък, и така нататък.
Няма как да забравя да спомена и останалите финалисти и техните парчета, заслужили мястото си там – Цветелин Атанасов-Елвиса с песента „Love Goes Around“; New 5 и „Chance For a Better Life“; Рене Ранев с „Alone“; Go Week и „The Way You See the World“; Симона Сиванио и „Eternal“; Светозар Христов и „Keep Me Down“; Стелияна Христова с песента „Пътят“ и Тодор Гаджалов със своята „Still Love You“.
Керванът си върви, кучето си лае, а Софи си пее, както само тя си знае – малко поп, малко етно и много глас.
Наречете ме пристрастна. Нека! Но е факт, че от където и да си дошъл, какъвто и да си се родил, както и да си живял, ако имаш талант, упоритост и не спираш да се трудиш,за да постигнеш мечтите си – всичко негативно остава на заден план. Разбира се, винаги ще има два или повече лагера за това изпълнител от ромски произход да ни представлява пред цяла Европа. Никой не може да избяга от това.
Обаче се замислете – Евровизия е Конкурс за Песни. И като такъв е важно единствено и само дали песента те запленява.
Чуйте песента на Софи Маринова и коментирайте на нашата страница в социалната мрежа!
{youtube}d_RNMyz5tBI{/youtube}

mediacafe.bg
– Роси Костадинова

За автора