Цветан Недялков (Ку-Ку бенд), Иван Лечев (ФСБ) и Веселин Койчев в Конюшните в сряда

Aкустично трио 3000 е съставено от тримата несъмнено виртуозни китаристи – Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев. Формулата отдавна е изпитана на световния музикален пазар в различни варианти, най-популярния от които е Ал Ди Меола, Джон Маклафлин и Пако де Лусия. У нас формата се изпълва с музикално съдържание от трите китарни остриета на едни от най-успелите български групи.

Иван Лечев е от ФСБ
– единствената наша група, която печели Грами (през 1990 г. за аранжимет на албума на Хосе Фелисиано).

Цветан Недялков
е от най-успешната и популярна българска група в последните години – „Ку-ку бенд”. Той е един от хората, които дават облика на формацията и правят разпознаваем звука й.

Веселин Койчев
е ръководител на легендарната джаз формация „Бели, зелени и червени“ и преподавател по китара в ПУ „Паисий Хилендарски”. Общата страст към китарата и щастливи съвпадения събират тези големи български музиканти, за да създадат една много специална ударна китарна формация. Едва ли можем да намерим други китаристи у нас, които да съчетават рок, джаз, етно и еуфория с такава лекота и които да владеят китарата с такава харизма като ударната китарна формация Иван Лечев, Цветан Недялков и Веселин Койчев.

Акустично трио 3000
Веселин Койчев, Иван Лечев, Цветан Недялков
Летни сцени „КОНЮШНИТЕ НА ЦАРЯ“


Дата – 3.08.2011
Начало 21:00 часа
Цена – 10 лева


Поредният джаз четвъртък
на летни сцени „Конюшните на Царя“ ще бъде Jazz jam session  – концерт на много музиканти.В джам сешъна ще се включат двама пианисти, двама барабанисти и още много музиканти, а именно – Мирослав Турийски /пиано/, Георги Петров /пиано/, Александър Леков /контрабас/, Страцимир Димитров /ударни/, Начо Господинов /ударни/,  Венелин Георгиев /саксофон/, Николай Карагеоргиев /китара/, Диана Младенова /вокал/ и всеки, който иска да се качи на сцената.
Джам сешън е буквално преведено „сесия със сладко“ от jam – сладко и session – сесия, и е термин, който обозначава свирене, пеене и импровизации на различни джаз музиканти – всеки, който иска да се качи на сцената, може да го направи.

Дата – 4.08.2011
Билети 5 лева
Място – Конюшните на Царя
Начало – 21:00 часа

mediacafe.bg

За автора