Вижте какво ви очаква на София Филм Фест

Джейн Фонда, Джералдин Чаплин, Юън Макгрегър и Ванеса Редгрейв във филмите на предстоящия София Филм Фест в Пловдив.

 

 

Броени дни остават до откриването на седмото издание на София Филм Фест в Пловдив. На 16-ти март кино „Лъки синема” ще отвори врати, за да посрещне киномаратонът на годината. Филмите и тази година са разпределени в няколко рубрики – Гала прожекции, Фестивални лауреати, Киното днес – големите майстори, Ново българско кино, Специални прожекции.

В селекцията за пловдивското издание попадат последните ленти на хитови режисьори и най-награждаваните филми на годината. Зрителите под тепета ще имат възможност да се насладят и на перфектната актьорска игра на звезди от световна величина.
Един от филмите, който събира на снимачната площадка цяла плеяда звезди е „А защо да не живеем заедно”. Джейн Фонда, Джералдин Чаплин, Пиер Ришар, Клод Риш и Ги Бедо блестят в последната комедия на Стефан Роблен, която разказва историите на петима близки приятели в третата възраст.
Любопитен като самото си заглавие ще бъде за пловдивката публика и филмът с участието на британската актриса , носителка на Оскар и Златен Глобус Ванеса Редгрейв – „Анонимен”. Вдъхновен от личността на Шекспир и авторството на пиесите му режисьора Роланд Емерих създава един вълнуващ политически трилър, който ще ни накара да се замислим дали Шекспир наистина е написал всичките пиеси, достигнали до наши дни?
Юън Макгрегър и Ева Грийн пък си партнират в „Перфектно чувство” на Дейвид Макензи , който преди години ни плени с екзистенциалната си драма „Младият Адам“, донесла му световна популярност. Новият му проект е жизнеутвърждаващ поглед към смисъла на любовта и на това да бъдеш обичан в нашите смутни времена.

 

Самуел Финци ще се появи в главната роля в изцяло немска продукция на екрана на Лъки синема в Пловдив. „Петел с вино” е гледан вече от над 4 милиона зрители в Германия и разказва историята на сценариста Хенри, който има проблеми в личния и професионалния си живот. Неочаквано той получава фантастично предложение – да напише сценарий по бестселъров роман заедно с бившата си приятелка Катарина, любовта на живота му. Това е най-касовата немска комедия на всички времена.

mediacafe.bg

За автора