Музика за обич на Античния театър

Античен театър Пловдив ще се превърне в трибуна на музиката, апелираща за взаимственост и обич. Тримонтиада ще стъпи за трети път на голямата сцена, а програмата включва Концерт номер 5 на Л.В. Бетовен, тройния концерт на Й.С.Бах и музика на Й.Брамс, силен израз на значителните постижения на големите хуманни композитори на Германия, “Трите Б”: Бах, Бетовен, Брамс.

Античен Театър Пловдив през тази година носи силна историческа символика със своето присъствие на наша земя: той обединява нашето разбиране за силата на действието ни в историята и нашата отговорност като граждани за бъдещата история. Фестивал Тримонтиада има две цели през тази година: Нормализиране на сценичното присъствие на български и чужди музиканти, без опасения от война или епидемия. Сплотено музициране на пловдивските млади музиканти от формацията “ Франк Мартен Плейърс”, с техни колеги от университет Моцартеум, и зрели професионалисти от Пловдивска Опера. Двата концерта изцяло и особено обръщат вниманието на посетителите на намиращите се у нас украински музициращи деца, между които особено даровитите ще се качат на сцената на вечния театър с равноправно участие в каузата на фестивала “Музика за обич”.

Естествено послание на фестивал Тримонтиада е ясната позиция против всякакъв вид война. Концертът ще се проведе в два дни – на 27 и 28 май, с начален час: 20:00. Всички генерирани средства ще бъдат предоставени за подпомагането на украинските деца. За тази цел някои от музикантите се отказват съзнателно от своя хонорар, въпреки последствията на миналата пандемия.

С участието на Младежки камерен оркестър „Франк Мартен Плейърс“
Гост диригент: Стефано Мулярди
Пиано: Галина Врачева
Чембало: Стефано Мулярди
С участието на: Украински даровити деца

Билети се предлагат в мрежата на Ивентим.

Вашият коментар