Протест на превозвачите парализира входните артерии на Пловдив (ВИДЕО)

Стотици тежкотоварни автомобили блокираха движението на част от входно-изходните пътни артерии на Пловдив.

Близо 300 тежкотоварни автомобила се включиха в националния протест. Те са разположени на три от входните артерии на града – Асеновградско шосе, Голямо Конарско шосе и Карловско шосе. Трафикът по тези булеварди е затруднен, но не изцяло преустановен.

Превозвачите излязоха днес на национален протест. Техните искания са намаляване акциза на горивата с 50 %, отпадане на добавката за екологично чисто гориво и отлагане на планираното разширяване на ТОЛ системата.

Протестиращите подчертаха, че нямат никакви политически амбиции и са категорични в своите виждания, които според тях имат и социална насоченост. Непрекъснатото увеличаване на цените на стоките и на горивата влияят пряко върху всички като потребители.

Протестът засегна също и други локации като София, където беше дадено неговото начало, Бургас, Русе, Видин, Благоевград, Кулата, Калотина и Свиленград.

Транспортният бранш продължава да настоява за оставките на вицепремиерите Асен Василев и Гроздан Караджов, както и на транспортния министър Николай Събев.

Участници в националния протест са Българско обединение на шофьорите, Европейски транспортен клъстер, Камара на автомобилните превозвачи в България, Конфедерация на автобусните превозвачи, Национално сдружение на Българските превозвачи и Съюз на международните превозвачи.

Вашият коментар