4-ти Април се представиха официално и в Пловдив

От 1995 година насам на 4 април се чества денят на психолозите в България. По този повод Сдружението на младите психолози „4-ти април” – клон Пловдив, със съдействието на Студентки съвет към ПУ „Паисий Хилендарски” се представи официално на академичната общност в града на хълмовете. В ПУ „Паисий Хилендарски” пред пълна аудитория с преподаватели и студенти по психология бяха представени презентации както на сдружението, така и на EFPSA (Европейската федерация на студентските психологически организации), както и презентация за Петната на Роршах.

На вниманието на гостите на събитието бяха прожектирани кратки филмчета представящи психологически експерименти като експериментът на Милграм, Marshmaloow experiment на Уолтър Мишел, етапите на развитието при децата според Жан Пиаже и други. Програмата беше приета изключително добре от публиката, за което свидетелстваха бурните аплодисменти след интересните игри, които представиха организагторите.

Бяха представени и новите членоое на сдружението – клон Пловдив с председател Даниел Джинсов. Даниел е студент в ПУ „Паисий Хилендарски“, специалност психология.

След края на презентацията, всички дружно излязоха на двора на университета, за да направят няколко общи снимки с предварително замислена идея. Момчетата и момичетата от организацията се наредиха под формата на логото на 4-ти Април.
Последва бурно караоке парти в Whisky bar Emona, където бяха избрани Мис и Мистър Психология. Специално, за да уважи събитието, от София пристигна председателя на СМБП Борислав Славчов, както и координатора на работна група „Международна дейност” – Евгения Лазарова.

mediacafe.bg

За автора