Болница за плюшени мечета и в Пловдив

Teddy Bear Hospital е международен проект, организиран от студенти по медицина в страни като Германия, Австрия, Италия, Франция, Турция, Гърция и много други. Факт е, че на този етап в България подобна инициатива не е провеждана. Силно мотивирани да бъдат иноваторите, членовете на АСМ – Плoвдив (Асоциацията на студентите по медицина – Пловдив), са на крачка от осъществяването на този проект за пръв път у нас.

Teddy Bear Hospital е насочен към деца на възраст 3-7 години. Идеята е с игри и забавления да се покаже на малчуганите, че посещенията при лекаря не са толкова страшни, както и че болестта е нормална част от живота и те не трябва да се страхуват от нея. В същото време този проект помага и на студентите по медицина да се запознаят отблизо с педиатрията, с детските страхове, вълнения и да се опитат отсега да изградят връзката лекар – дете (пациент), по правило основаваща се на взаимно доверие и топлота.

 

За целта всяко дете трябва да донесе своята любима плюшена играчка, която ще бъде «пациент». Влизайки в ролята на родител, малчуганът ще сподели оплакванията на „детето си“ и ще получи препоръки за здравето му от лекарите. По този начин децата се учат да говорят не само за медицински проблеми, но и да споделят като цяло. Кампанията ще се проведе на 27.11.2010 г. в мол Галерия – Пловдив. Предварително са посетени  избрани Детски градини в града, за да бъдат както те, така и родителите и техните деца, своевременно осведомени за събитието. В същите тези детски градини, както и на възлови места в Пловдив, ще бъдат разлепени рекламни плакати.

mediacafe.bg

За автора