Пловдив обяви 20-ти октомври за кариерен ден

Кметовете на Пловдив инж. Иван Тотев и на „Марица“ Димитър Иванов откриват Job Fair

 

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев и кметът на Община „Марица“ Димитър Иванов ще открият утре – 20.10.2012 г., събота от 10 часа кариерния ден „Job Fair“. Изложението ще се проведе в спортната зала на Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ на булевард „България“ в Пловдив. В събитието ще участват почти 50 работодатели. До сега около 500 човека, търсещи работа, са заявили своето желание да се включат в инициативата. Няма ограничения за възраст, образование, университет или адресна регистрация – всички са добре дошли.

Първият регионален Job Fair ще събере представители на бизнеса, централната и местна администрация, неправителствения сектор, медии и активни хора, търсещи реализация в приоритетна за тях сфера.
Вчера, 18.10 в Община Марица МИКЦ Пловдив и Jobtiger проведоха лекция пред около 100-на младежи как да се презентират пред фирми. Лично директорът на тигрите от Job Tiger Свелозар Петров, в рамките на два часа, споделяше конкретни примери за това какво е добре, когато ходим н интервю за работа, как да бъдем облечени, какво търсят фирмите, каква е нужната подготовка преди едно такова събитие. Ествено младите, които бяха, както от Пловдив така и от най-активната Община – Марица се включиха с много въпроси и сръчно записваха всяка дума на зам.кмета Стефан Цанков и Веселин Илиев от Нациоанелен Младежки Форум (НМФ).
Организатори на инициативата са Община Пловдив, Община „Марица“ и Младежки информационно – консултантски център. Съорганизатори и партньори са Mediacafe.bg, Конфиндустрия България, Fairnet, уиски бар Емона и Кривицки. Събитието се организира с любезното съдействие на домакините от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“.
mediacafe.bg

За автора