Спортна седмица за студентите на ПУ

След като приключиха игрите за най-умните кадри на Пловдивския университет –  „Аз знам повече“ от тази седмица стартира активна спортна кампания в рамките на 4 дни.  Спортната седмица е насочена за студентите на ПУ и се организира от Студентски съвет към Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Идеята на мероприятието е да активизира младите хора на Пловдив чрез различни спортове и интересни състезания и да сплоти 9-те факултета. В рамките на 4 дни от 11 до 15-ти април всеки факултет има възможността да участва с по един отбор във всяко едно от състезанията – пейнтбол, картинг, боулинг и футбол.Програмата
:
Понеделник (11.04.
) в комплекс „Акваленд“ се проведе турнирът по боулинг. Най-добре се представи отборът на Факултета по икономически и социални науки, последван от Факултета по математика и информатика и Юридическия факултет.

На 12-ти и 13-ти април от 11 часа до 15 часа ще се проведе турнирът по футбол в зала „Оптимум”.

На 15.04. (петък) от 12ч. До 14 часа – четирите отбора, стигнали до полуфинали ще се състезават за първото място. Четвъртък е ден за състезание по картинг и малко вятър в косите.

На 14 Април от 15 часа елате да подкрепите своя факултет на писта „Лаута“.


Последният ден (15.04.) от Спортната седмица от 11 часа на Гребна база Пловдив 9-те отбора, представляващи всички катедри на университета заедно с още един отбор, състоящ се от членове на Студентски съвет към Пловдивски университет, ще се състезават за титлата шампион по пейнтбол”.


mediacafe.bg – Роси Костадинова

За автора