Пловдивско злато в таекуон-дото, Мирела Чилингирова на върха на Европа

Пловдивчанката Мирела Чилингирова завоюва златен медал в дисциплината „Спаринг“ – до 75 кг на Европейското първенство по таекуон-до в Андрия, Италия. Състезателката на АСК – Тракия надигра на финала Анна Мария Кипору от Гърция и защити европейската си титла от преди една година, спечелена в Беларус.

Мирела грабна златото, след като на полуфинала победи 6-кратна европейска шампионка от Чехия в труден и зрелищен мач. В редовното време младата пловдивчанка успя да я повали със зрелищен удар със скок и завъртане в корема, но след възстановяването чехкинята извоюва продължение. В последвалата  драматичната борба до точка Мирела успя да вземе победата. Финалът й бе по лек – със състезателка от Гърция. Преди края на първенството медалите за България  бяха  10 златни, 5 сребърни и 19 бронзови, съобщи вицепрезидентът на родната федерация Костадин Димитров. Мирела Чилингирова преди няколко дни завоюва и бронзов медал в дисциплина „форма до първи дан“.

Освен състезатели в много от категориите, пловдивското участие на Европейското първенство се допълва от Костадин Димитров – вицепрезидент на Българската федерация по таекуон-до ITF, който е и част от съдийския екип на европейския форум. Кметът на район „Тракия“ е и част от треньорския състав в АСК „Тракия“.

снимка: Фейсбук Костадин Димитров

Вашият коментар