Избират новото правителство с анкета във Фейсбук

1 август е крайният срок за избор на нов премиер и правителство. Това стана ясно след консултации в айсикю, мирк и скайп между представителите на партиите от статуквото и бъдещите такива.

Новите политици ще бъдат прецакани посредством анкета във Фейсбук, която ще бъде отворена към гражданите, които също свободно ще могат да дават своите предложения. Така демокрацията ще живне, а организаторите очакват да попаднат на нови идеи и имена, липсващи до този момент в партийното им портфолио.

За целта са наети дори хора с дипломи от България, които да уловят спецификата на бъдещите предложения и да се опитат простичко да го обяснят на завършилите Харвард, Оксфорд и Марс.

Анкетата стартира днес с изявления на живо (или на запис) от партийните централи, като гайгеров брояч ще отчита оставащото време до финала.

Вече са ясни и фаворитите на неосъществените народни представители от несъществуващото 45-то Народно събрание.

За първи път в модерната история на България формациите, преминали успешно бариерата от 4%, са решили да обединят усилия и да заложат на новото, за да демонстрират, че са в час с очакванията на хората.

Ето ги и тях:

Министър-председател: Къци (ако ще е шоу, поне да бъде истинско)

Министър на финансите (министър без портфейл): Астор (няма кой друг)

Министър на отбраната: Динко (доказал се многократно в защитата на Отечеството)

Министър на външните работи: Енчев (в чужбина по визията посрещат)

Министър на културата:  все тая (гражданска квота)

Министър на Космоса: Ян Бибиян (първият българин сред звездите)

Забележка: В анкетата могат да бъдат добавяни и други министерства, ако гражданите имат потребност от такива. За тези, които се колебаят в избора си е създадено специално рекламно видео, което да спомогне за правилното решение:

Коментари (1)

  1. Право в десятката с предложения екип! Супер подбор, много ми допадна!

    Отговор

Вашият коментар