Shortparis отново у нас през март

Във времената, в които всичко се разпада, децата на нощта излизат на показ! Руснаците от Shortparis се завръщат в България за конерт в столичния бар „Mixtape 5“ на 24-ти март 2022.

През 2012 г. Николай Комягин, Александър Йонин и Павел Лесников се срещат в родния си град Новокузнецк и основават Shortparis. Година по-късно издават дебютния си албум „Дочери“, с песни на английски и френски език. Популярността си печеля през 2015 година, когато откриват концерта на британците The Kooks в Санкт Петербург. Следва първото им турне на Острова през 2018, когато Европа отваря врати за техния музикален Франкенщайн. Специфичното им и уникално звучене бързо намира почитатели на Стария континент. През юни 2021 година Shortparis издадоха четвъртия си студиен албум „Яблонный сад“ с песни изцяло на руски, които предстои да чуем и на концерта в София през март тази година.

Името на underground бандата е познато от ежегодния формат на фествала Wrong Fest, които през изминалата година поканиха музикантите да развихрят въображението на сцената в Пловдив. Този аудио-визуален феномен е деликатес за сетивата и никой себеуважаващ се меломан не бива да пропуска възможността.

Билетите на предварителна продажба са вече в продажба на цена от 30 лв. (ТУК)! Същите ще откриете и на входа на клуба на цена от 35 лв.

За събитието ТУК!

За автора

Вашият коментар