Game Jam 3 събира IT сектора в Пловдив в края на януари

Plovdiv Game Jam – на финала преди третото си издание в града под тепетата. Тази година младежите се събират в новия пловдивски Културен Институт

След страхотните първи два сезона на Plovdiv Game Jam, които се проведоха в Общински съвет Пловдив през 2014-та и Инкубатор през 2015-та, тази година организаторите се разгръщат в новия Културен Институт под тепетата. От 29-ти до 31-ви януари младежите ще могат отново да се възползват от направата на бърза разработка на прототип на игра, експериментиране с нови технологии и обмяна на контакти с хора от различни части на страната.

През последните години се доказа, че такива събития привличат млади и ентусиазирани специалисти – разработчици, графични дизайнери, звукови специалисти, както и студенти на едно място, които в рамките на 3 дни създават успешни екипи. Една от целите на инициативата на локално ниво е да повиши бизнес интереса към Пловдив, като технически и IT център, споделиха организаторите Кремена Димитрова и Стефан Ставрев за mediacafe.bg през последното издание миналата година. Знаем, че и тази ще е така, а те се готвят още по-сериозно за поредното си приключение. 

Събитието и тази година ще започне с няколко лекции и презентации в петък /29.01/ от 13:00 часа, а от 16:00 часа е насрочен дискусионният панел за предстоящите най-добри тенденции в гейм индустрията. От 18:30 часа пък започва оформянето на отборите, които ще представят своите проекти пред жури в неделя следобед. 

За трета поредна година генерален спонсор и силна подкрепа са Gameloft Bulgaria, а сред останалите спонсори са Musala Soft и пловдивската фирма Programista. Основен медиен партньор за трета година е mediacafe.bg

Повече за програмата и записването може да намерите в сайта на Game Jam ТУК.

СНИМКИ и ВИДЕО от  2015-та година може да видите ТУК.

СНИМКИ от 2014-та вижте ТУК.

Вашият коментар