Глобален феномен за втора година в Пловдив, мястото не е случайно

След супер успешния Game Jam, който се проведе за първи път тази година в Пловдив, в началото на януари ще се състои и втория глобален феномен, както го нарече BBC News.

В синхрон с всичко, което се случи през 2014-та година (избора на Европейска столица на Културата, възкръсването на квартал Капана и какво ли още не) сякаш не е чудно и мястото, на което ще се проведе той, а именно в Капана. И по точно там, където напоследък се раждат доста идеи и някак си точно му приляга на Jam-a, да роди идеите си в Инкубатора, на улица Братя Пулиеви 6 (Срещу клубовете Move и Мармалад). 

Да, мястото, не е широко, като в някоя АУЛА, но залите в креативния клуб са толкова много, че може да се загубиш. Атмосферата няма какво да я коментираме, а на близо е любимият на всички Toasty. 

С две думи, това, което видяхме на първия Gam Jam в 48-часовия маратон, тази година очакваме той да е още по-силен и най-вече след него да остане една голяма следа, който да обединява гейм ентусиасти около идеята за сътрудничество.

Затова – няма значение дали имате екип или сте „единак по душа“, на мястото определено ще намерите изпълнени с желание себеподобни, които ще се впуснат в голямата игра наречена Jam. 

Тази година събитието започва от 12:00 часа на 23-ти януари /петък/ със специални презентации през целия ден и ще завърши малко след 21:00 часа на 25-ти /неделя/ с награждаване на победителите.  

А всичко около темите на Gam Jam се пази в тайна, защото събитието ще се състои по едно и също време в много градове на България и Европа, затова е глобален, затова е интересен.

СНИМКИ от първия Game Jam в Пловдив можете да видите ТУК

Всичко около Gam Jam и победителите с ВИДЕО – вижте ТУК.

За автора

Вашият коментар