Остават само 25 дни до джама

Тази година събитието в България се организира в 3 града – Пловдив, София и Бургас

PGJ 2015 ще е по-голям, с по-разнообразна програма и на много по-интересно място

Game Jam е част от световното събитие Global Game Jam и е отворен за всички, които се интересуват от игри – професионалисти, студенти, геймъри или просто хора с талант! Създадено специално сплотено общество от разработчици и ентусиасти в сферата на компютърните игри, а събитието да се превърне в ежегодна среща за гейм индустрията в България.

След успеха на първото издание подготовката на Plovdiv Game Jam 2015 тече с пълна сила и вече има над 50 регистрирани (СНИМКИ от 2014-та година можете да видите ТУК)

Този път освен миналогодишните градове София и Пловдив към Global Game Jam се присъединява и Бургас. Там събитието се организира от Бургас лаб и ще се проведе в културен център „Морско казино“.


За Game Jam Plovdiv 

В петък организаторите са подготвили разнообразни лекциии уъркшопи от много и интересни лектори, работещи в гейм индустрията вБългария и не само. Събота и неделя са дни за работа върху прототипите на игрите, а в неделя следобед участниците ще представят създадените игри, а публиката ще гласува за най-добър прототип.

Голямата новина за Plovdiv Game Jam 2015, за всичкикоито се интересуват, играят или са луди по настолни игри – ще има трак за настолни игри (Board Game Track). От организаторите ножици, хартия, лепило, бои,зарчета и други материали, а от вас въображение и майсторлъка.

Така, че ако искате да опитате – поканете приятели и елате да играете и създавате настолни игри. Регистрация можете да направите в сайта на Game Jam.

СНИМКИ и ВИДЕО от събитието през 2014-та година вижте ТУК

Mediacafe.bg e партньор на събитието за втора поредна година

За автора

Вашият коментар