Екипът на матраци ТЕД напусна града, за да се потопи в прохладата на гората

Летният тийм билдинг отведе повече от 200 души сред поляните на Копривките

Какво по-хубаво от това да изкараш почивния ден далеч от навалицата и шума на града? Далеч от стреса, от задачите, от очакванията. Да избягаш някъде, където се чувстваш спокоен и свободен. Няма по-хубаво, разбира се, а що се отнася до спокойствие и свобода, гората е правилното място, на което да ги потърсиш.

Както вече знаем собствениците на матраци ТЕД имат навика да „глезят“ служителите си, след добре свършена работа. Коледните и детски партита, както и честите събирания в базата за разтуха, са само част от програмата, предлагана през годината. Сега, в разгара на лятото, екипът на най-успешната фирма за спални принадлежности, се отправи към планината за заслужена съботна почивка.

Придружихме близо 200 човека на дългоочакван, от тях, тийм билдинг, който се проведе на поляните на Копривките, хижа Здравец, едва на 40 мин разстояние от Пловдив.

Копривките е ски зоната, от която пловдивчани и жителите на околните градове и села могат да се възползват, ако не им се пътува до Пампорово, Витоша или Банско. Тя е много по-малка, но поради това и много по-компактна и лесна за еднодневни разходки. Освен красивите поляни и аромата на бял бор, който обгръща сетивата, има достатъчно къщи за гости и заведения. Ако човек не е почитател на заведенията, преспокойно може да разпъне едно одеяло под сенчесто кътче и да се наслади на прохладата. Служителите на матраци ТЕД разполагаха и с двете възможности. Пикникът, на който присъстваха 80% от тях, бе разположен в непосредствена близост до гората, точно до монумента на Копривките, построен в чест на загиналите Антонивановци. Под съпровода на народна българска музика, планината ги обви нежно в обятията си и им подари това, което не можеш да откриеш никъде другаде – страхопочитание и възхищение към нея.

                             

Кой на земята, кой по масите, кой в детска палатка, всеки намери мястото си. Като заговорихме за деца, те бяха главната, най-важната част от разходката.

Нито за миг не спряха да играят, да дивеят, да лежат в цветята, да ритат топка, да пускат хвърчила, да тичат, да играят федербал и какво ли още не. Не малко спортни съоръжения бяха донесени и монтирани за целта.

Сами, с родители, с кучета или сбабите и дядовците си, смехът им ехтеше през целия ден. Може би, те най-много оцениха природата,с ред която се намираха. Откриваха богатствата ѝ и измисляха как да ги използват, вместо да ги погубват, както често се случва в градовете.

                             

Семейната сбирка бе подплатена и от основателя на фирмата Тодор Тодоров и близките му, които никога не пропускат да станат част от колектива. Самата идея при основаването на компанията е да е семеен бизнес, затова не е чудно, че семейството идва преди всичко. Приятелството също. Много от служителите участваха собственоръчно в приготвянето на храната, помагаха в сервирането, организираха транспорта. Други просто се отдадоха на айляк на матрак, в сладки приказки. Приказките скоро се превърнаха в хоро, а хорото в една своеобразна гордост от факта, че сме Българи. Трети, пък, се отправиха на кратка експедиция сред дърветата, а четвърти се припичаха благо под жаркото слънце, докато се наслаждаваха на мелодията на вятъра. За повечето работници, летният тийм билдинг е събитието на годината, от професионална гледна точка, което се е превърнало в още една традиция, целяща да разчупи леда между тях и да зареди с енергия, иначе загрубелите им от работа ръце. Защото не е лесно да си майстор. Професията е отговорна, затова почивки като тази са добре дошли. А и заслужени…

  • Още за политиката и забавленията, които фирмата предлага, може да видите ТУК
  • Как Матраци ТЕД отпразнуваха Деня на детето, може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар