Над 120 участници се включиха в Третата международна цинкова конференция на КЦМ 2000 Груп

Международната цинкова асоциация, в която КЦМ членува от 25 години е организатор на събитието

Главният изпълнителен директор на КЦМ 2000 Груп г-н Румен Цонева откри Третата международна цинкова конференция в Европа. Конференцията се провежда в хотел Империал Пловдив от 15 до 17 май.  

Конференцията е на тема цинк, но участниците в нея проявяват голям интерес към интегрирания модел на КЦМ 2000 Груп за производство на олово и цинк на една обща индустриална площадка.  Затова събитието започна с посещение на завода за производство на цинк и олово на КЦМ на 15 май. 

В ролята си на домакин, КЦМ откри официално конференцията, която събра над 120 участници от 53 фирми и организации от цял свят. Най-много са представителите от цяла Европа, но има делегати от  САЩ, Хонконг, Южна Корея, Бразилия, Индия, Турция, Египет, Иран, Русия, Казахстан, Узбекистан и Австралия.

Участниците в конференцията ще наблегнат на теми като развитие на технологиите за производство и рециклиране на цинк; иновации в приложенията на цинка и прогноза за развитието на цинковите пазари. 

Миналия октомври КЦМ 2000 Груп бе домакин на първия конгрес за производство на олово по иновативна технология,  приложена в КЦМ. Поредното домакинство е значително признание за постиженията на КЦМ при прилагането на иновативни технологии в металургията и на двата метала.

Многогодишните инвестиции в подобряване на производството, намаляване на консумацията на енергия, опазване на околната среда и осигуряване на безопасни условия на труд чрез успешното реализиране на инвестиционни проекти  затвърждават визията на КЦМ 2000 Груп за развитие.

Вашият коментар