Пловдив – пионер в екологично чисти продукти, които се рециклират на 100%

Отговорността към природата носят както производителите на различни продукти, така и потребителите. В години, в които срокът на годност на повечето неща изтича доста бързо, те се изхвърлят, за да бъдат взети други, е важно като потребители да знаем какво точно купуваме. Лекция и дебат по тези въпроси ще се проведе на 30 октомври в мебелен салон „Галеро“.

„Всекидневните решения водят до глобални изменения. Ще се запитаме защо е важно изделията, които ползваме, да са безвредни за нас и природата и защо цикълът на проектиране, производство, употреба и рециклиране трябва да бъде екологично съобразен“, смятат организаторите на събитието. Лектор е Красимир Мандаджиев – главен дизайнер на „Валинор” и създател на уникална серия нетоксични дивани – Green Sofas.

Диваните Green Sofas са едни от малкото български продукти на пазара, които могат да се рециклират на 100% след като решим да ги изхвърлим. Напълно безвредните към природата продукти тепърва стъпват на световните пазари, макар и да има различни примери от големи с мобилни телефони, автомобили или други ежедневни вещи. В този контекст напълно рециклируемите мебели, които се произвеждат в Пловдив, са едни от първите подобни продукти на българския пазар.

Екологичната лекция и дебат ще се проведат на 30 октомври от 19 часа в Мебелен салон „Галеро“ на улица „Екзарх Йосиф“ 16.

Линк към събитието можете да видите ТУК.

Вашият коментар