Ето такива събития повдигат интереса към Пловдив като IT център (ВИДЕО)

Plovdiv Game Jam набира инерция за третото си издание

Plovdiv Game Jam, част от международното събитие Global Game Jam, ще се проведе между 29 и 31 Януари 2016г за 3-та поредна година в България. Както всяка година идеята е бърза разработка на прототип на игра, експериментиране с нови технологии и обмяна на контакти. 

Едно такова събитие привлича млади и ентусиазирани специалисти – разработчици, графични дизайнери, звукови специалисти, както и студенти. Една от целите на инициативата на локално ниво е да повиши бизнес интереса към Пловдив, като технически и IT център, споделят организаторите Кремена Димитрова и Стефан Ставрев за mediacafe.bg

След първите си две събития в залата на Общински съвет през 2014-та година и в Инкубатор тазо година, Plovdiv Game Jam ще се състои в Пловдивският Културен Институт – нова сграда с просторни зали и централно разположение. NextTV и Gplay ще излъчват директно от мястото на събитието и ще повдигат настроението на участниците по време на 48-часовият маратон, а mediacafe ще заснеме всичко със снимки и видео.  

За трета поредна година генерален спонсор и силна подкрепа са Gameloft Bulgaria, а сред останалите спонсори са Musala Soft  и пловдивската фирма Programista. От GROZEN ENT. ще изнесат лекция и осигуряват награди. Отново ще има трак за създаване на бордови игри, а международният говорител ще е Алексей Савченкo от Epic Games Europe. Очаквайте и много изненади от спонсорите, както и интересна програма с много лекции и дискусии.

Както всяка година, вратите по време на лекциите и презентациите в петък и неделя са отворени за всички желаещи, а този път в залите на Пловдивският Културен Институт има и достатъчно място. 

След успехите от предишните години организаторите се надяват да намерят и нови партньори, с които да направят Plovdiv Game Jam 2016 по-добър, по-интересен и да привлекат повече участници. За спонсорите има много възможности за откриване на нови таланти, нови контакти, брандиране, както и възможност за участие в лекции и презентации. 

Всички софтуерни фирми, които вярват, че подобни събития са много важни и интересни за българската ИТ индустрия и искат да подкрепят Plovdiv Game Jam могат да се свържат с организаторите на info@plovdivgamejam.org 

Регистрацията за събитието ще бъде отворена на края на месец Ноември. 

Mediacafe.bg е основен медиен партньор за трета поредна година на Plovdiv Game Jam. 

СНИМКИ и ВИДЕО от  2015-та година може да видите ТУК.

СНИМКИ от 2014-та вижте ТУК

За автора

Вашият коментар