Как да бъдем щастливи според Тодор Терзиев

Какво представлява щастието е един от най-задаваните въпроси в света  

Единственият в България и на Балканите посланик на Зиг Зиглър – лектор и треньор Тодор Терзиев проведе една специална среща в „Отсреща“

Лекция, посветена на ползата от позитивното мислене и как отношението, а не положението, определя постиженията Ви

Словата на Тодор Терзиев  са вселенски истини, които всеки е чувал. Неговото постижение не се опира до там, че ги е разбрал до болка, но и че ги прилага успешно в ежедневието си, а с това и заразява стотици вече около себе си, а това изобщо не е лека задача. 

Тодор Терзиев е единственият роден последовател на тексаския мотиватор Зиг Зиглър, инициатор на идеята „Горд съм“ и сертифициран треньор.  Съумял да обърне монетата от другата страна, да я излъска от патината и да види положителните ѝ характеристики. Осъзнал е силата на волята, на положителното, както и на отрицателното мислене и до какво могат да доведат те. Всички знаем, че волята, до голяма степен, определя бъдещото ни развитие или застой. Силата на мисълта може дори да излекува тялото ни или да влоши здравословното ни състояние. Не малко са примерите за плацебо и ноцебо ефекта,  но не това е темата на разговора, която събира определен кръг от младежи в приятното място в Центъра на Пловдив. 

Вместо това той въвежда публиката си не в успешния свят, а за начало на новото ни Аз. 

Новото е добре забравено старо. В крайна сметка всички се раждаме свободни и щастливи, идваме необременени на тази земя. После схемата ни завлича, системата ни хвърля в кръговрата на цивилизацията и малко по малко губим тази свобода. Или поне повечето от нас. Затова запознайте се накратко със стъпките, които Тодор Терзиев сподели с всички на събитието „Check up, from the neck up!“. 

Стъпка първа – силата на мисълта

Вярвате или не, мисълта е една от най-влиятелните ни дадености. Има израз, че каквото си пожелаем, това ще предизвикаме и доста често се случва точно така. Ако мислим негативно, най-вероятно ще живеем по негативен начин. И обратното – ако отворим съзнанието си и приемем в него позитивите на света, то тогава ще се чувстваме психически и емоционално по-добре. Затова ако се чувствате зле, недооценени или не на място, сменете пътя. Изберете правилните, за вас, съставки, постарайте се старите, неподходящи, съставки да не се смесят с новите и разчитайте на силата на мисълта, споделя Тодор Терзиев.

Стъпка втора – не бъдете равнодушни, казва лектора. 

Безразличието е едно от нещата, които ни ограничават. Да се носим по течението е много хубав начин на живот в едни определени аспекти, но не и когато граничи с апатия. Когато не се стараем, когато сме равнодушни към заобикалящата ни среда, то тогава тъпчем на едно място. Или както гласи тибетската поговорка: „Ако се носиш по течението, няма да стигнеш върха на планината“. Така че ако сте си поставили високи цели, трябва да сте наясно, че с чакане няма да стане. Изисква труд, понякога дори жертви, но най-вече желание.

Стъпка трета – не бъдете свръх предпазливи

Страхът от провал, страхът от риск често е водещ при хората. Но не е ли самият живот един голям риск? Ако не инвестирате ресурси в себе си, в идеите си, в уменията си, как ще успеете? Ако се водите от тази свръх предпазливост дали няма да сбъркате, дали няма да се сгромолясате, то как ще се научите? Как ще попиете опит? Не забравяйте, че след всяко падение се изправяте по-подготвен от предишния път. А хората сме родени, за да падаме и да се изправяме. Не случайно падаме, докато се научим да вървим.

Стъпка четвърта – бъдете самоуверени

Стигаме до вярата, с която реално започва всичко. Най-лошо е да се съмнявате в себе си. Да не вярвате в собствените си способности. Но ако работите върху дарбите си. Ако се стараете да бъдете добри, състрадателни, образовани, мотивирани, амбициозни и имате цел в живота, ще се обграждате само от подобни хора и ще намерите по-лесно пътеката, която да ви отведе до финала. 

Стъпка пета – не бъдете песимисти

Песимизмът е едно от най-опасните „заболявания“ на характера. Песимистите са хора, които никога не виждат красотата. Винаги откриват грешките и пропуските на заобикалящото ги и когато ги намерят са много щастливи. Песимистите водят живот, изпълнен единствено с отрицание. За да се отървете от тази „болест“ просто обърнете внимание на горната стъпка – Вярата! Ако вярата в нещо, каквото и да е, ви води, то тогава ще имате причина не само да живеете, но и да се развивате.

Стъпка шеста – не мрънкайте

Много хора мрънкат, оплакват се, но истината е, че времето, в което се оплакваме е изгубено време. Време, което можем да използваме за много по-продуктивни и ползотворни неща. И да мрънкаме, и да не мрънкаме, няма значение. С оплакване не се стига до никъде. Стига се със здраво бачкане.

Стъпка седма – не се тревожете толкова много

Тревожността, както песимизма, е „заболяване“ на психиката, която не само ни спъва по пътя, но често може да доведе и до здравословни проблеми. Започва да расте като малко коренче в съзнанието ни, затова в началото не му обръщаме внимание. Но ако не го изкорените навреме, ще се превърне в бурен, който само ще ни трови. Тревожността води до стрес, проблеми с нервната система и дори панически атаки. Разбира се, няма как никога да не се тревожим, но истината е, че ако нещо зависи от вас – направете го. Ако не зависи, така или иначе, няма какво да направите по въпроса. Няма смисъл да се притеснявате за нещо, което не може да промените, защото ще навредите единствено на себе си.

И така… това са стъпките за едно по-добро Аз, за едно по-добро начало, според Тодор Терзиев. 

Никога не е късно за по-добро начало. Ако ви се струват лесни – започнете да ги следвате. Не утре! Не от началото на седмицата! Сега! Ако ви се струват сложни – започнете да ги следвате. Пак сега! Не защото някой ви го е казал. Направете го, защото имате нужда от това. Всеки има нужда от светлина в ума и надежда в душата! Но и винаги може да потърсите съветите и мнението на един изявен лектор, какъвто е Тодор Терзиев и той да ви даде насока към вашите цели в живота. Опитайте! 

И ако се страхувате да се изправите срещу целия егоизъм на този свят, си припомнете, че той не е непобедим. 

Ако потока на събитията не ви харесва, прекосете го! 

Ако колелото на съдбата ви тежи, прекършете го! 

Системата не е съвършена и може да я напуснете по всяко време!

Нямаме бърза работа в този живот, освен да живеем!

Кой е Тодор Терзиев?

Тодор Терзиев се занимава с консултантска дейност и подбор на персонал. Създава своята компания, за да помага както на хора да намират своята нова работа, така и на различни компании да намират своите нови работници.

През последните 9 години работи  в сферата на продажбите, подбор на персонал и консултантска дейност. През тези години, е  помогнал на повече от 3000 човека да намерят своята нова по-добра работа. Работи с множество компании, както с чужди така и с български,  в проекти свързани с подобряване на общественият  имидж, производствените мощности и меките умения на служителите в тях.

Повече за неговата дейност може да прочетете ТУК

Вашият коментар