LAUNCHub търси най-добрите дигитални стартъпи в България

Фондът организира специални срещи във Варна и Пловдив в началото на месец Декември в търсене на екипи с интересни разработки и решения в дигиталната сфера

Фондът за сийд инвестиции LAUNCHub, който от 2012 година насам е инвестирал над 4.5 милиона евро в стартиращи компании от дигиталната сфера продължава своите усилия за откриване на най-талантливите екипи.

В рамките на своята кампания за селекция, екип на Фонда ще проведе две специализирани срещи в Пловдив и Варна в началото на месец Декември 2014 година. Инициативата се провежда в партньорство с Microsoft Ventures.

Целта ни е да се запознаем с местинте екосистеми, предприемачи и компании които работят в дигиталната сфера във Варна и Пловдив. Интерес представляват и екипи, които в момента работят върху технологични решения или планират в скоро време да започнат работа върху такива. Също така, бихме искали да им предоставим информация за възможностите за финансиране, които LAUNCHubпредлага, както и да споделим с тях нашия опит с инвестиции в стратиращи технологични компании от последните две години и половина”, сподели Тодор Брешков, Управляващ съдружник във Фонда.

В рамките на месец след обиколката, екипът на LAUNCHub ще се запознае внимателно с разработките и решенията на компаните и ще разгледа потенциални  инвестиционни възможности.

По-рано през тази седмица от LAUNCHubобявиха и втората голяма инвестиция в биткойн сектора, компанията BitLending Club, която е най-бързо развиващата се и втора по големина crowd-lending  платформа. От началото на проекта през Май 2014 година до сега, чрез BitLendingClub са финансирани 2500 заема, възлизащи на 4300 BTC (около $1.76 милиона по текущия курс).

Повече информация можете да немерите в събитието.

Вашият коментар