Матраци „Тед“ отпразнува Лазаровден с мероприятия на открито за служителите си (СНИМКИ)

Основна цел на фирмата е да покаже на младото поколение, че в производствената среда има поле за развитие

Днешното събитие е наречено „Тед Заедно“ в унисон с мотото на ЕСК, на което служителите и техните семейства се състезаваха едни срещу други и се веселиха. За целта можеха да избират от федербал, тенис на маса, футбол. За децата бяха предоставени играчки, въжета за скачане, шоколадови яйца.

Лазаровден е символ на дълголетие и здраве, на новото начало с настъпването на разпукващия живот. Денят на цветята и доброто настроение. Случайно или не, точно на този ден една от най-големите компании за матраци в България – „Тед“ отпразнува инициатива за служителите си в пловдивския район с мероприятия на открито, с музика, вкусна храна, спорт и забавления за най-малките. Почерпката, която представляваше апетитни бургери и свежи пържени картофки, беше приготвена от двама участника от различни сезони на Masterchef България – Крис Матев и Стелян Куку.

Матраци „Тед“ е основана като семейна компания преди 30 години под името „Стройпроектинвест – ТТ“ от Тодор Тодоров и двамата му сина – Елин и Димитър Тодорови. Първите матраци започват да се произвеждат през 1995 година в стая под наем, докато се развива до днес с 420 служителя в региона, още толкова в холдинга „Ted capital“ и нова производствена база. Освен основната дейност, брандът притежава фирма за пружини, за машини за матраци, строителна фирма. Колективът е в добри приятелски отношения, често си организира извънработни мероприятия, летен пикник, коледно парти и други. 

За първи път всички задружно изписаха TED с жив надпис. Идея, която бива посрещната с огромен ентусиазъм и желание. Тя се подчерта допълнително от факта, че колегите бяха облечени по един и същи начин – в черни тениски с фирменото лого. Друга интересна инициатива бе табло-пъзел, на което служителите ръчно изписаха какво значи за тях Матраци „Тед“. То допълни друго табло с подобни послания и снимки на някои от тях. Те ще бъдат поставени на видно място в столовата, за да поддържат духа на сплотеността и да им напомнят за приятелските връзки, които са създали по време на работа.

Тази година инициативите са подготвени с идеята за сплотяване на екипа и идентификацията им с фирмата. Те също са реверанс към младите хора, които търсят работа в производството за бъдеща реализация.

 Много пловдивски ученици ходят на платена практика в „Тед“ два пъти седмично, най-вече от Професионална гимназия по вътрешна архитектура и дървообработване, но не само дърводелци могат да намерят своето място във фабриката. Търсят се позиции като машинни оператори, логистици, маркетинг специалисти и още много. Една от основните цели на екипа е да промени отношението на юношите, които мислят, че да работят в производството е нещо срамно, в сравнение с административната дейност. Всъщност, много от позициите изискват специализирано обучение и квалификации, които са не по-малко сложни.

„Желаем да покажем на младото поколение, че можем да бъдем първи избор при търсенето на работа. Държим да им докажем, че предлагаме поле за развитие. При нас всяка позиция, независимо от какъв ранг е, е много важна, защото без който и да е, крайният продукт няма да се получи по същия начин. Ако дори една част от цялата система липсва, няма да постигнем успех. Често организираме обучения, отворени врати, посещения по училищата и университетите, водим теоретични лекции и практически демонстрации за производствения процес, за да могат да се запознаят с него от първо лице.“, споделят от фирмата.

Това няма да е последната инициатива за повдигане на настроението и отдаване на заслужено внимание към всеки един служител, нито на обучителните процеси на ученици, които могат да се превърнат в бъдещи кадри, а защо не и някой ден да застанат на най-високите позиции, които Матраци „Тед“ могат да предложат. Компанията е доказателство, че производството в България не е мъртво, а една от най-приятните професии е тази, в която използваме ръцете си и уменията си да създаваме от нищо нещо.

 

За автора

Вашият коментар