Как да станеш добър лидер в 21 век? ВИДЕО

Всеки от нас, който поне веднъж е гледал някоя от речите на TED, е усещал това приятно чувство на… пробуждане. Днес гледах едно такова видео, което мисля, че си заслужава вашето внимание.

Розалинда Торес е партньор и управляващ директор на на нюйоркския офис на The Boston Consulting Group. Тя също е местен експерт в сферата на лидерството и прекарва повече от 25 години изучавайки как се става велик лидер днес.

Тя обича да задава въпроси като: „Какви иновативни методи могат да помогне в подготовката на следващото поколение лидери?“ и „Как да се даде възможност на лидерите да се отучат от навиците за успех?“

„Най-доброто развитие на лидерски умения не става от само излизането на курс или семинар. Най-доброто развитие на лидерски умения се получава, когато хората започват да учат в контекста на собствената си стратегия, чрез хората,  които  ще управляват“.

Светът е пълен с лидерски програми, но най-добрият начин да се научи как да се води компания може да е точно под носа ви. Повечето от тези програми са базирани на остарели успешни модели, но не и на това, което е светът днес и на това, което ще е в бъдеще.

Във видеото Розалинда описва някои наистина велики лидери по време на работа. Тя поставя три прости, но изключително важни въпроси, които всеки кандидат-началник трябва да си зададе, за да гради в бъдеще.

Имате ли смелост да изоставите това, което ви е направило успешни в миналото?

Колко богата мрежа от професионални и лични контакти поддържате?

Къде очаквате следващата голяма промяна в бизнеса или в живота си?

Вашият коментар