OpenFest – фестивал на свободното творчество 2015

По традиция, таз годишното издание на  OpenFest ще се проведе през първия уикенд на ноември (7-ми и 8-ми). Мястото на фестивала обаче ще е различно. Поради многото желаещи да присъстват на събитието, организатоите са избрали тази година то да се състои в сградата на Софийската филхармония.

OpenFest e единствената по рода си в България конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер и софтуера с отворен код, свободното споделяне на знания – фестивал на свободното творчество. OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер.

Целта на OpenFest е да популяризира проекти, реализирани с помощта на свободен софтуер и софтуер с отворен код, както и да бъде форум за обмен на идеи и добри практики в областта. Същевременно организаторите дават и поле за изява на свободното изкуство.

Мотото на OpenFest е “Да споделим свободата!”, а първото издание се състои през 2003 година в София и оттогава досега фестивалът се провежда всяка година.

Организатор на OpenFest е Фондация Отворени Проекти, чиито усилия всяка година намират подкрепата на цялата българска free/open source общност и на много партньори и приятели.

Програмата на OpenFest щебъде публикувана ТУК.

Вашият коментар