Откриват Start It Smart и в Пловдив

„Благодарение на проекта ни Start It Smart семейството ни днес се разраства и официално откриваме локалния смарт клуб на Пловдив. Оценяваме амбициозния, млад и талантлив екип за желанието да подпомогнат развитието на предприемаческата екосистема в града на тепетата“, похвалиха се двигателите на Start It Smart. 

Организацията в Пловдив ще се управлява от Георги Ангелов – президент, Иван Джеферов – вицепрезидент и Стоян Найденов – вицепрезидент. 

Пловдив има нужда от развитие на предприемаческа еко система. И нейното създаване в лицето на откриването на Start IT Smart e логична стъпка в тази посока, сподели Георги Ангелов. 

„Факторите това нещо да се случва точно сега са много, но най-основните са успешното развитие на първия хакерспейс Hackafe, високият интерес към всички събития в него, амбицията на Общината да превърне нашия град в аутсорсинг дестинация No1 в България и логичното навлизане на няколко международни компании от тази сфера в града“, сподели още един от водещите дизайнери. 

Георги Ангелов или Angeloff, както е познат в IT сферата е уеб дизайнер с дългогодишен опит в създаването на уеб сайтове, както за клиенти, така и развитието на собствени проекти. На 24 години успява да създаде и да продаде най-големия сайт за запознанства в България. В момента има собствено студио за уеб дизайн, както и наскоро стартира нов личен проект в сферата на туризма, съучредител е на пловдивския хакерспейс Hackafe, съорганизарор на Startup Weekend Plovdiv 2012, а сега, като логично продължение ще развива мрежата на Start It Smart в родния си град.

Стоян Найденов е съосновател на софтуерна компания за мобилни приложения. Той стартира първия си бизнес едва на двадесет годишна възраст. В последствие създава няколко софтуерни продукта, които допринасят за неговия опит в изграждането на екипи и управлението им. През 2013 г. е организатор и водещ на Startup Weekend Plovdiv. Стоян има визия за изместване на българския бизнес фокус от аутсорсинг към създаване на иновативни софтуерни продукти..

Иван Джеферов е програмист по професия. Занимава се като участник и организатор на различни общности. Има интерес към предприемачество, бизнес и личностно развитие. Съосновател на софтуерна компания – Touch Awesome, която се занимава с мобилни приложения, първият за Пловдив ко-уъркинг спейс – Печатницата и хакерската общност Хакафе.

Георги Ангелов и екипът му имат желанието да помагат на всички, които са амбицирани да развиват собствен бизнес, но нямат знания и умения да бъдат предприемачи. Плановете достигат главно в развитието на мрежа от млади, креативни личности. Това ще се случи, чрез редица събития с предприемаческа насоченост.

„Тук е мястото да поканя всички, които искат да са част от тази структура, да помагат и да се развиват в нея, да ни пишат, за да им дадем повече информация как може да се случи това“, обърна се към младата аудитория на Пловдив чрез mediacafe Жоро Ангелов.  

Повече информация можете да намерите в страницата на организацията.

За автора

Вашият коментар