Пловдив Game Jam 2016 – назад към историята (ВИДЕО и СНИМКИ)

За разлика от Startup събитията, в които водещ е стимулът към бързо забогатяване, в Game Jam хората се събират, за създават игри и да се забавляват

Времето е в нас и ние сме във времето. По тази максима се водиха 14-те отбора от третото издание на пловдивския Game Jam, които се включиха в 72-часовото предизвикателство. Темата, по която се състезаваха тази година близо 100-те младежи бе „Ритуал“. Страхотна тема, върху която можеш да се развихриш и да покажеш, както историческия знания, креативност, така и да ги обвържеш всичко замислено с екшън или фантастика. Защото иначе няма да е интересно, нали?

Странно, но повече от една трета от отборите заложиха за свои герои нестинарите, като се заиграха с имената на творенията си. Победител на пловдивския Game Jam в категория дигитални игри обаче стана отборът на The Lovely Haters, който представи по изключително интересен начин чрез сайдскролър темата за кукерството, в който Кукер прогонва злите духове посредством танци и типични български ритуали в ритъм с етно музика.

В играта можеше да се забележи преследване, стрелби, та чак и убиване, което не се случва в буквалния смисъл на думата, а се реализира чрез специална музика. В хода на състезанието играчите трябва да настроят музикалния фон, така че да съвпадне с това на кукера, което не е никак лесно. Отборът на Любо и Сашо събра 14 точки, с по 5 повече от втория и третия в класирането, с което си заслужи – победител за Game Jam Plovdiv 2016-та година.

Победител в Бордовите игри стана отборът на „The Make Shi(f)t Team“, който се състезаваше в тази категория срещу още един претендент. В нея имаше 12 различни нива, зарове, карти и др. а всичко което сътвориха момчетата от Hackafe надхвърли очакванията, както на журито, така и на гостите от залата. Тази години своя вот можеше да дадат освен участниците и публиката.

Събитието бе съпътствано от цели два live stream-а, а през цялото време за добрата организация се грижеха доброволците към Студентски съвет на „Пловдивския Университет“.

Вижте видеото от двата дни и награждаването на третия Game Jam под тепетата:

Вижте победителите от 2015-та година ТУК

Победителите от 2014-та година може да видите ТУК

За автора

Вашият коментар