Пловдивчани се готвят за финалите на престижно startup събитие в САЩ

Проектът „Кукнал“ пребори над 1000 идеи от 104 страни от цял свят на престижното startup събитие в САЩ  GIST Tech-I

Участниците в него не са случайни, а българите са добре познати младежи в предприемаческите среди, печелили първото издание на Game Jam под тепетата

Стартъп начинанието на пловдивския предприемач Илия Ламбов и неговия екип стигна до полуфиналите на тазгодишното състезание на GIST Tech-I. Той е един от 102-та полуфиналисти от цял свят и един от тримата от България през тази година в съзтезанието за изключителни млади учени и технологични предприемачи.

Илия Ламбов, който е част от екипа на Hackafe Пловдив, се е прицелил в 30-те финалисти, които ще вземат участие на предприемаческата среща на 23-ти и 24-ти юни в Станфордския Университет в Силициевата долина, Калифорния.

„Моята иновация „Kuknall” е всекидневен битов продукт, като превантивно средство срещу болести на отделителната, храносмилателната и сексуално репродуктивната система“, сподели младият предприемач зa mediacafe.bg

Той се надява пловдивчани да го подкрепят, като гласуват до 1-ви май на презантативно видео за проекта в официалната страница на събитието ТУК.  „Ако успея да събера достатъчно онлайн гласове подкрепящи моята иновация, ще имам възможността да достигна до финалния кръг и да представя българското предприемачество пред едни от световните върхови инвеститори и бизнес лидери“, каза още Илия пред mediacafe.bg.

Той си партнира с екпи от млади професионалисти в сферите на маркетинга, уеб и продуктовото развитие, Светлина Трифонова, Лъчезар Лечев, Тодор Тодоров и Иван Цънцаров от 2014-та са част от стартъпа и вървят напред. Екипът твърди, че превенцията, облекчението на болката и естествената клекнала поза подкрепена от продукта са ключът към оздравяване в по-голям аспект, отколкото можем да си представим.

Страдащите от апендицит, уголемяване на простатата, затруднени движения на дебелото черво и различни видове колит могат да се изненадат, как функциите на тялото се подобряват, защото неговият „дизайн” е да бъде здраво, чрез способността му да регенерира, а облекчението на болката е напълно възможно, използвайки „кукнал“. Що се отнася до напълно здравите, те могат да установят сами, че чрез употребата на продукта няма да имат дискомфорт от подобен тип на ранна или по-късна възраст.

Причината проектът да напредне към полуфиналите е съвсем лесна за обяснение. Тъй като масово е трудно да интегрираме дизайн, знание и наука по хуманен начин и често действията ни са по-скоро разпиляни и провокирани ден за ден, отколкото съзнателно и сърдечно избрани, имаме нужда от прости
решения. Екипът мисли, че истинската иновация, която подпомага хората по цял свят започва с уважението към високата природна интелигентност на тялото. Смятат, че сега е правилният момент, когато хората предприемат повече стъпки за здравето си и промяната в съзнанието е видима

хората прочистват телата си, спортуват повече и разбират значимостта на – „да живееш близо до природата на нещата“, а не до възприятието ни за тях. 

Печелившият финалист на състезанието ще представлява България и ще покаже иновацията пред едни от най-успешните инвеститори и предпремачи. 

GIST Tech-I е състезание, което се провежда веднъж годишно и предизвиква предприемачи, които са начинаещи в науката и технологията от 135 развиващи се икономики. Предприемачите представят идеите си или стартъпите си пред експерти и публика.  Тази година оовече от 1000 иноватори от 104 развиващи се икономики по света ще вземат участие. 

Гласувайте за Илия и неговия екип, за да стане част от финалистите на международното състезание ТУК

За автора

Вашият коментар