Предприемачите не спират да питат и търсят, а волята ги води към успех (ВИДЕО и СНИМКИ)

Стоян Найденов, Георги Ангелов и Иван Аргиров – трима млади предприемачи с доста солидни визитки, добър опит в бизнеса и по няколко големи проекта зад гърба си. Обединява ги желанието за промяна, с коeто се събуждат всеки ден  и ентусиазмът с който работят, за да променят еко средата в България. 

Тяхната мисия е да създават и да продават, но не това е най-важното, споделят и тримата в презентациите си пред близо 50 ученика от НТГ „Васил Левски“ в Общински детски комплекс (ОДК) днес по време на „Световната седмица на предприемачеството“ . 

Това чувство, което те изпитват всеки ден след поредния изпълнен с препядствия работен ден не е от заработените пари в сметката, а от това, че имат възможността да създават нещо ново и да го споделят с хората около тях. Да си предприемач е призвание, което трябва изграждаш в себе си и в един момент да го откриеш. А как се открива то, бе веднага въпросът зададен им от учениците в залата? 

„Лесно. Започваш да разпитваш хората около себе си“, казва Стоян. „Разпитваш много, всеки ден, всеки час за това, което искаш да постигнеш и най-важното е да се стремиш към него, да имаш воля, която един ден да те отведе там, където искаш да стигнеш“, казва още програмистът, който също е бивш възпитаник на Търговската гимназия в Пловдив. 

Стоян е водещ IT специалист, който от доста време е насочил усилията си към мобилните приложения. Работи с клиенти от няколко континетна, а това му дава самочувствието да бъде успешен в България. Той е един от хората, които стоят зад Startup weekend-a в в града под тепетата, както и Start it Smart. 

Жоро Ангелов /дизайнер/ е колегата му, с който вървят успоредно в начинанията през последните няколко години. Не се притеснява да споделя грешките си, защото казва, че се учи от тях. А те са му стимул да продължава да изгражда предприемачестката среда – „В момента сме насочили усилията си към туризма. Приходите в България са 3,2 милиарда, това означава, че тази ниша е доста голяма и можем да се опитаме да влезем в нея“.

Иван Аргиров е третото лице от ментори в днешния ден поканени от преподавателя Огнян Димитров. Той създател и собственик на веригата за бързо хранене Toasty – едни от най-успешните сандвичи, познати на младите хора под тепетата. Неговият продукт е сякаш най-разпознаваем сред младите хора в залата. „Гордеем се много с Блейк сандвичите, които създадохме благодарение на едни чужденци. Те сами поискаха да направят свои сандвичи, а ние видяхме в това възможност хората сами да създават свои продукти при нас, а това естествено прави мястото любимо за тях“, сподели Иван.

И тримата зарадваха страшно много учениците с близкия контакт, който създадоха още от самото излизане пред тях. А това, че презентацията им не тръгна на проектора даже и за миг не ги смути. Напротив. И тримата показаха характер и извлякоха максимума от този технически гаф, за да покажат, че понякога нещата не са такива каквито си ги представяш. Те не са идеални, но е важно как ще подходиш и дали това има значение за крайния резултата. Е, резултат има, защото след края на лекцията въпросите валяха, аплодисмените също, а те не бяха оставени да си тръгнат дълго време от залата в ОДК. 

Вашият коментар