Започна конкурсът за награди „Икономика на светло“

Асоциация на индустриалния капитал в България обяви началото на конкурса за Награди „Икономика на светло“. 

Целта на конкурса е да открои примери за успехи в борбата с неформалната икономика. Организаторите имат желание да награди водещи институции и личности с активна позиция и принос в ограничаването на сивата икономика.

Призът „Икономика на светло“ ще бъде присъден в три категории:

 – За закон или административна практика, която води до ограничаване на сивата икономика и подобряване на бизнес средата;

 – За личност или организация, допринесла за ограничаване и превенция на неформалната икономика посредством активна позиция;

–  За медиите.

Призьорите в категориите ще бъдат избрани от създадено за целта експертно жури, в което участват 100 изявени личности от областта на икономиката, научните среди, бизнеса, финансите, политиката, медиите. Резултатите ще бъдат оповестени на специална церемония през месец юни.

Номинираните в трите категории на конкурса за награди „Икономика на светло“ ще бъдат определени от обществена анкета. Анкетата е публикувана на интернет страниците на Асоциация на индустриалния капитал в България и на проект „Ограничаване и превенция на неформалната икономика“ . Предложения могат да се изпращат директно и на координатите на Асоциация на индустриалния капитал в България и Национален център „Икономика на светло“. Номинациите ще бъдат публично обявени в началото на месец юни.

За автора

Вашият коментар