12 неща, които най-успелите хора правят преди закуска

"Ако трябва да се свърши нещо, то трябва да се случи първо," пише Laura Vanderkam, експерт управление на времето и автор на "Това, което правят най-успешните хора, преди закуска".

Тези от нас, които са успели да  намерят професионален успех, трябва да си отделят първите  часове на деня, за да инвестират в своите най-приоритетни дейности. Ранните утрини предлагат нова воля и хората са склонни да бъдат по-оптимистично настроени да се справят с трудните задачи.

И така, какво успешните мениджъри и предприемачи правят, когато са отпочинали и свежи? От проучване на сутрешните ритуали Vanderkam очертава следните "12 неща, които най -успешните хора правят преди закуска".

СТАВАТ РАНО:

Успешните хора знаят, че времето е ценна стока. И, че то лесно може да бъде изядено от телефонни разговори, срещи и внезапни кризи, след като са стигнали до офиса. Ето защо много от тях стават преди слънцето да изгрее, така имат достатъчно време за това, което искат да свършат.

В анкета на 20 изпълнителни директори, цитирани от Vanderkam, 90% казват, че се будят преди 6 ч. сутринта в делничните дни.

СПОРТ, ПРЕДИ ДА СЕ ЗАХВАНАТ СЪС ЗАДАЧИТЕ

Сутрешната активност на преуспелите е висока. Било то вдигане на тежести у дома или ходене на фитнес, според Vanderkam всечки те тренират по средно 2 пъти седмично по 1 час рано сутрин.

Авторката  твърди, че преди закуска тренировката помага за намаляване на стреса по-късно през деня, противодейства на ефектите от високото съдържание на мазнини и подобрява съня.

СТАРТИРАТ ДЕНЯ СИ С „ТОП-ПРОЕКТА“, ПО КОЙТО РАБОТЯТ:

Тихите часове на сутринта могат да бъдат идеалното време да се съсредоточите върху важната работа по проекти, без да ви прекъсват. Трябва да изберете най-приоритетния проект всеки ден, за да се съсредоточите върху  него. Концентрацията ви е най-голяма тогава, преди да започнат срещи, телефонни позвънявания и разговори с колеги.

ЗАПОЧВАТ РАБОТА С НАЙ-ВАЖНИЯ СИ ПРОЕКТ:

Когато сте били в срещи през целия ден и сте уморени и гладни, вие не сте достатъчно продуктивни. Vanderkam казва, че часовете между 6 и 9 часа сутринта  са най-подходящи за работа върху „големи“ неща.

ПРЕКАРВАТ ДОСТАТЪЧНО ВРЕМЕ СЪС СВОЕТО СЕМЕЙСТВО:

Някои успешни хора използват  дори сутрините, за да инвестират във време за семейството. Дали ще четете истории на децата или ще приготвите  голяма закуска заедно – няма заначение.

Джуди Розентал, финансов плановик в Ню Йорк  спеделя, че тези 45 минути  са "най-ценното време, което имам за един ден."

ТЕ ПОДДЪРЖАТ СТАБИЛНА ВРЪЗКА С ТЕХНИТЕ СЪПРУЗИ:

След дългия работен ден може да сте изморени и да не ви се говори, затова си отделете време рано сутрин, на закуска за своята половинка. Обсъдете проблемите, финансите, домакинските задачи, планове за уикенда.

ЗА РАБОТНА СРЕЩА –ИЗБИРАТ ЗАКУСКАТА

Най-подходящото време за среща с хора, колеги, бизнес партньори е закуската. Тогава сте най-концентрирани, не се разсейвате излишно и можете да се съсредоточите на макс. Съзнанието ви все още не е натоварено със проблеми.

МЕДИТИРАТ, ЗА ДА ИЗЧИСТЯТ СВОИТЕ МИСЛИ:

Успелите личности обикновено извъшват повече дейности от другите. Така че, много е трудно за тях да се „изключат“  и да се освободят психически. Преди да се отправят към вратата, мнозинството от успешните хора правят като ритуал медитация.

ПРАВЯТ СПИСЪК НА НЕЩАТА, ЗА КОИТО СА БЛАГОДАРНИ:

Изразявайки благодарност е друг чудесен начин да се концентрирате и да получите правилен мироглед, преди да заминете към офиса. Писането на определени хора, места и възможности, за които сте благодарни отнема само няколко минути, но може да доведе до реална промяна в мислите ви.

ПЛАНУВАТ СВОЕТО ВРЕМЕ:

Планирането на ден, седмица или месец напред е важен инструмент за управление на времето, да ви задържи на пистата, когато сте в разгара на работата.

ПЪРВО СИ ПРОВЕРЯВАТ ИМЕЙЛА:

Много от успешните хора започват деня си с имейл със задачи. Рано сутрин, докато закусват или пътуват за работа, те отварят пощенските си кутии, за да ги изчистят от ненужните спамове и да  отметнат важните писма, които са получили. Така при пристигането в офиса вече са подготвени и направо задействат нещата си.

ЧЕТАТ НОВИНИ:

Дали във вестниците или със сайтовете и социалните мрежи, най-успешните хора имат ритуал за преглеждане на най-новите заглавия от новините. Така, когато пристигнат на работа, те имат доста добра представа за това какво се случва в света.

ПРЕКАРВАТ ПОЛЗОТВОРЕН УИКЕНД:

В книгата си "Какво правят през уикенда най-успешните хора", експертът по управление на времето Laura Vanderkam очертава как да се възползваме максимално от това свещено време на разстояние от забързаните работни дни …и  как да се отдадем на това, което обичаме най-много.

За автора

Вашият коментар