Билборд от бутилки по твой вкус

Няма да крия, че съм фен на маркетинга на Coca-Cola, затова не се учудвам от добрите им кампании, а директно преминавам към възхищението. В момента интересът ми е насочен към Испания, където марката направи най-големият билборд на Coca-Cola Light в света. И то не просто билборд, а билборд от бутилки. И то не просто бутилки, а бутилки, които можете да нарисувате виртуално и да спечелите награда.

За отпразнуването на 25-тата годишнина на Coca-Cola Light в Испания е поставен огромен билборд, направен само от бутилки на леката напитка. На екипа са били необходими 15 000 бутилки, за да покрият огромната фасада в центъра на Мадрид – това е начин да се представи новата алуминиева бутилка на Light. И въпреки че инсталацията сама по себе си е много интересна, криейтивът не спира дотук. Възможностите преминават в ръцете на потребителите с интерактивна игра. Всеки може да разгледа билборда отблизо през специална интернет-страница, да си избере една от бутилките и да създаде дизайн по свой вкус. Всяка бутилка може да бъде “изрисувана” само веднъж. Заниманието е забавно и позволява на феновете да покажат любовта си към марката и да изразят себе си. А зад 25 бутилки се крият страхотни награди – почивки в Ню Йорк, Маями и Буенос Айрес са само част от тях.

Кампанията е не просто иновативна и интересна, но показва как цялата маркетингова кампания може и трябва да се върти около продукта. Тук бутилката Coca-Cola Light е и юбилейна опаковка, и рекламен канал, и промоционален канал, който носи награди. Така цялата маркетингова комуникация е директно обвързана с продукта и създава усещане за цялост.

 

mediacafe.bg

За автора